6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

İHD, Van Valisi Tan'a yapılan saldırıyı kınadı

İnsan Hakları Derneği (İHD), Mazlum-Der, TMMOB, KESK, TUYAT-DER, Serhat Kültür Merkezi, Van Kadın Derneği, Genel-İş ve Göç-Der Van Şubeleri tarafından Vali Tan’ın saldırıya uğradığı Cumhuriyet Caddesi Sempaş Alışveriş Merkezi önünde ortak bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasını okuyan İHD Van Şube Yöneticisi Ömer Işık, saldırının ülkede, bölgede ve Van’da var olan huzur ve barış ortamını baltalamaya yönelik olduğunu söyledi. Vali düzeyinde bir bürokrata yapılmasına rağmen olayla ilgili araştırmanın ciddi olarak yürütülmediğinden kuşkulandığını öne süren Işık, "Nitekim saldırının faillerine ilişkin, olayın üzerinden 40 gün geçmesine rağmen tatmin edici herhangi bir açıklama yapılmamıştır" dedi. Işık, sivil toplum örgütleri olarak olayın faillerin bulunup kamuoyunun bilgisine sunulması, soruşturmanın hangi aşamada olduğunun açıklanması öncelikli talepleri olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Ayrıcı olayda ölen ve yaralananlar ile maddi zarara uğrayan mağdurların zararlarının karşılanması için insan haklarına yönelik çalışma yapmak isteyen hukuki danışmanlara buradan çağrı yapıyoruz. Bu insanlarımızın haklarını da koruyalım. Bu vesileyle de herkesi ve her kesimi barışa, kardeşliğe, huzura ve demokrasiye katkı sunmaya davet ediyoruz."
Sivil toplum örgütü temsilcileri daha sonra patlamanın meydana geldiği yere karanfil bıraktılar.

kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2004 Pazartesi 15:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?