6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

İHD'den suç duyurusu

İHD'DEN YYÜ MÜZİK BÖLÜMÜ BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanlığı, öğrencileri zorla özel etkinliklere götürdüğü iddiasıyla Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Müzik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Y. hakkında, "memuriyet görevini kötüye kullanmak ve haksız çıkar sağlamak" suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

YYÜ Müzik Bölümü Başkanı Serap Y. hakkındaki suç duyurusu dilekçesini İHD Van Şube Sekreteri Sami Göremdağ ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığı'na veren İHD Van Şube Başkanı Mehmet Ali Şen, YYÜ Müzik Bölümü'nde okuyan 7 öğrencinin Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serap Y. hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere kendilerine bazı belgeler verdiklerini belirtti. Şen, bu başvuru ve belgelerin suç işlendiği konusunda kendilerinde ciddi kuşkular uyandırılması üzerine savcılığa başvurduklarını belirtti.

Öğrenciler tarafından yoğun olarak yapılan şikayetlerden birisinin öğrenciler arasında ayrımcılık yapılması olduğunu kaydeden Şen, "Şu an öğrenci olarak okula devam eden ve devamsızlık sorunu olmayan öğrenciler, okullarının uzatılmasıyla tehdit edilmektedir. 10 Kasım ve 2 Nisan Van'ın Kurtuluşu gibi kimi özel etkinliklere öğrenciler kendileri gitmek istemediği halde bölüm başkanı olan Serap Y.'nin tehditleri karşısında görevleri ve yükümlükleri olmamasına rağmen söz konusu etkinliklerde ücretsiz müzik

hizmeti vermişlerdir. Bu tür etkinliklere katılmak istemeyen ve gitmek zorunda olmadığını belirten bir öğrenciye de, 'Okulu 4 yılda bitirmek zorunda değilsin' karşılığı verilmiştir" dedi.

Bölüm başkanının okula hiç devam etmeyen ve devam edecek durumu bulunmayan bir öğrenciye de yüksek not verdiğini, memuriyet görevini kötüye kullanacak şekilde keyfi hareketlerde bulunduğunu, haksız çıkar sağladığı şüphesinin bulunduğunu öne süren Şen, "Bölüm başkanının görevinin vermiş olduğu yetkiyi ve özellikleri kullanarak öğrenciler üzerinde tahakküm kurmuş olduğu ve öğrencilerin gitmek istemediği, yükümlükleri bulunmadığı halde etkinliklerde görev almak ve hizmet vermek zorunda kaldıkları da

ortadadır. Bu nedenle gerekli araştırmaların yapılarak sorumluluk ve suça konu eylemlerin tespiti halinde sorumluların cezalandırılmasını istedik" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 14:04:00
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 17:21:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?