3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

İhmal öldürdü iddiası

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Kampüsü'nde kalp krizi geçiren Abdurrahman Karakurt isimli görevliyi hastaneye ulaştıracak üniversite ambulansının lastiğinin patlak olduğu ve hastanın zamanında gerekli müdahale yapılmadığı için hayatını kaybettiği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, daha önce 3 kez kalp krizi atlatan YYÜ Strateji Daire Geliştirme Başkanlığı'nda şube müdür vekili olarak görev yapan Abdurrahman Karakurt, bugün saat 11.00 sıralarında bir evrak imzalatmak için gittiği yakın bir binanın merdivenlerinde kalp krizi geçirerek yere yığıldı.

Durumu gören mesai arkadaşları üniversite kampüsu içinde bulunan Mediko Sosyal Merkezi'ni arayarak ambulans talebinde bulundu. Bu talebin, ambulans tekerleğinin patlak olması yüzünden karşılanamadığı iddia edildi. Bunun üzerine şehir merkezinden istenilen Sağlık Müdürlüğü 112 Acil sevis ekibi ile Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ambulansı olay yerine ulaştığından Karakurt'un hayatını kaybettiği belirlendi.

Karakurt'un cenazesi, YYÜ ambulansı ile Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı duyan yakınları hastaneye akın etti. Karakurt'un eşi ve ablası fenalık geçirdi. Hastane önünde fenalaşan Karakurt'un eşi sedye ile hastaneye alınarak müdahale edildi. Karakurt'un cenazesi daha sonra yakınları tarafından hastane morgundan alınarak defnedilme üzere Van Belediyesi'ne ait cenaze aracına yerleştirildi.

Karakurt'un yeğeni olduğunu söyleyen Ercan Tuncay, kalp krizi geçiren hastalarına zamanında gerekli müdahalenin yapılmadığını savundu. Tuncay, "Kampüs içinde 5 dakikalık mesafede ambulans, doktor ve hemşiresi olmasına rağmen yakınımıza tam 45 dakika müdahale edilmemiş. Biz davacıyız. Bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

Üniversiteden bir yetkili, sürekli çalışan aracın lastiğinin patlayabileceğini, hastaya gerekli müdahalenin 10 dakika içinde yapıldığını belirterek herhangi bir ihmalin olmadığını söyledi. Çalışan personelleri olan Karakurt'un kalp krizi geçirdikten 2 dakika sonra hayatını kaybettiğini ifade eden yetkili, bu olaya kendilerinin de üzüldüğünü anlatarak ihmal iddiasını ise reddetti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 17:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?