2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İki camii ibadete açıldı

Van'da yeniden inşa edilen İpekyolu Mehmet Şerif ve Rehavza Aydın Camii, düzenlenen törenle bugün ibadete açıldı. 

Van'ın İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan eski Sofu Baba Camii, 20 Ağustos 2007 tarihinde yıkılarak yeniden inşa edildikten sonra hizmete sokuldu. 

700 bin YTL'nin harcandığı camiye İpekyolu Mehmet Şerif ve Rehavza Aydın Camii ismi verilirken, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Van İl Müftüsü Osman Artan, yardımcısı Cüneyt Kulaz ve vatandaşların katılımı ile bir tören düzenlendi. 

Açılış esnasında kısa bir konuşma yapan Osman Artan, vatandaşların cami çatısı altında birlik ve beraberlik içinde bir birlerini sevmelerini istedi. Bu caminin ilin yüz akı olduğunu ifade eden Artan, yoldan gelip geçenlerin rahatça ibadet edebilecekleri bir mekan olduğunu belirtti. 

Yapılan konuşmanın ardından caminin açılış kurdelası Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün, Van İl Müftüsü Osman Artan ve camiye 400 bin YTL yardımda bulunan hayırsever Emin Aydın'ın oğlu Mahmut Aydın tarafından kesildi. 

Ardından cami derneği adına Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün tarafından Mahmut Aydın'a yaptıkları yardımdan dolayı plaket verilirken, tören cami içerisinde devam etti. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve mevlidin okunmasının ardından caminin bölümlerini gezen protokol ilgilerden bilgi aldı. Tören davetlilere ikramların yapılmasıyla sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 17:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?