5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İki dilde bayramlaşma

Van’ın Erciş ilçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Kerem Altun, vatandaşlara Türkçe ve Kürtçe hitap ederek, bayramlarını kutladı.

Belediye Başkanlığı Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Belediye Başkanı Fatih Çiftci kamu, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Fatih Çiftci ve Kaymakam Ferhat Kurtoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye gelen AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun, bayram günü hemşerileriyle birlikte olmanın mutluğunu yaşadığını bildirdi.

Bayramların güzelliklerin paylaşıldığı, dostlukların perçinlediği, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerden bir tanesinin teşkil ettiğini anlatan Altun, "Bugün değerli hemşerilerimizle mutlu, huzurlu bir şekilde bu bayramı kutlamanın ve yaşamanın engin huzuru içersindeyiz. Bizim birbirimizi sevmemize ihtiyacımız vardır. Bizim daha çok kenetlenmemize ihtiyacımız vardır. Biz çocuklarımıza iyi bir dünya bırakmak istiyoruz. Onun için devletimizin tüm kurumlarını gece gündüz çalışarak milletimizin huzur refahı ve mutluluğu için elinden gelen bütün gayretleri hep birlikte sarf etmekteyiz. Dolayısıyla biz şundan eminiz. Çocuklarımız bizden daha rahat edecek. Torunlarımız bizden rahat edecek. El birliğiyle, gönül birliğiyle aramıza atılacak fitne tohumlarını bir tarafa atarak, kardeşliğimizi ön plana çıkararak bu güzel topraklar üzerinde yaşayan Yunus Emre'lerin. Pir Sultan Abdal'ların, Mevlana'nın bu bölgede yaşayan Ahmed-i Hani'lerin irfanı duygularıyla bir arada kenetleneceğiz. Biz ancak kenetlenirsek kalkınırız. El birliği yaparsak kalkınırız. Fitne fesadı bir tarafa bırakırsak kalkınırız. İşte bunu en güzel öreğini bugün burada yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte bayramınızı en kalbi duygularla kutluyor, sevgi muhabbetle sizleri selamlıyorum” dedi.

Konuşmasının ardından vatandaşların bayramını kutladığını belirten Kerem Altun, daha sonra Kürtçe ‘eyda we piroz be’ ‘bayramınız kutlu olsun’ dedi.
Konuşmaların ardından meclis salonunun kapısına geçen protokol üyeleri bayrama gelen vatandaşlarla tek, tek el sıkışarak bayramlarını kutladılar.
Protokol üyeleri daha sonra Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Erciş Devlet Hastanesi ile Erciş Açık Cezaevi Müdürlüğü'nde bulunan polis, asker, görevli, hasta ve hükümlülerin bayramını kutladılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 18:19:58
Güncelleme :20 Eylül 2009 Pazar 18:21:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?