3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

İkinci filmine hazırlanıyor

Ünlü yazar ve yönetmen Özhan Eren, ikinci filmi için çalışmalara başladıklarını belirtti. 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gençlik Kolları İl Başkanlığı'nın daveti üzerine Van'a gelen Özhan Eren, Turkuaz İş Merkezi'nde İHA muhabirlerine verdiği özel demeçte 120 filmi ve yapacağı yeni filmin konusu hakkında bilgiler verdi.
 
İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Özhan Eren, çalışmalarına başladığı yeni filminde de Birinci Dünya Savaşı'nı konu aldığını ifade etti. Eren, İHA muhabirinin 'İkinci filminizde Van'a yer verecekmisiniz?' sorusu üzerine "Van demek memleket demek, memleket demek Van demek. Van yok, Vanlılar var" şeklinde cevap verdi. 

Geçtiğimiz yıl Van'da çektiği 120 Filmi'nin amacına ulaştığını dile getiren Eren, filmi yurtiçi ve yurtdışında toplam 1 milyon 32 bin kişinin izlediğini söyledi. 120 filminde 'Ermeni konusunu yine gündeme getirdi' eleştirilerinin yersiz olduğunu belirten Eren "Zaten bu eleştirinin yersiz olduğunu Ermenilerin kendileri de söylüyor. Biz filmde Ermeni demiyoruz ki, Taşnak diyoruz. Ayrıca filmde Ermeni doktoru oynayan arkadaşımızda Ermeni asıllı bir Türk vatandaşıdır. Bizim için Türk, Kürt, Ermeni ya da Azeri diye bir şey yoktur. Bizim için insanlar ikiye ayrılır, iyi ve kötü. Biz bunun dışında bir şey bilmeyiz. İyilerin içinde Müslümanlar, Hıristiyanlar, Lazlar, Türkler, Kürtler, Fenerbahçeliler var Galatasaraylılar var. Kötü insanların içinde de yine bunlar var. Yani anlayacağınız herkesimin içinde iyi ve kötü insanlar var" dedi. 

Mustafa filmi hakkında da açıklamalarda bulunan Özhan Eren, "Şunu belirtmeliyim ki herkes eleştirmekte hürdür. Beğenmekte, beğenmemekte hürdür. Yalnız hakaret etmekte, insan aşağılamakta, saygısızlıkta hürriyet yoktur. Beğenmedim mi, 'Beğenmedim kardeşim' dersin. Herkesin görüşü farklıdır. Ayrıca filmi izlemeden de yorum yapmak daha büyük ayıptır. Bizim memleketin sorunu bu her önüne gelen eleştiriyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 19:10:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?