5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İKMEP Kariyer Günleri başladı

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu'nun yararlanıcı konumunda olduğu 'İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi' (İKMEP) kapsamında düzenlenen '1. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri' Van'da başladı.


Urartu Oteli'nde başlayan toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali İhsan Sayılır, Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim kurulu Başkanı Ali Çiçeksay ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Cafer Olcayto Sabancı ile Meslek Yüksek Okulu ile Van'da bulunan bazı mesleki teknik ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler ile öğretmenleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sayılır, VASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Çiçeksay ve YYÜ Van Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sabancı'nın birer açılış konuşması yaptı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardında YYÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan'ın yönettiği ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Nedim Özdemir, İş-Kur Van İl Müdürlüğü çalışanı Faruk Arvas ve Mesleki Eğitim Bilgi Merkezi Müdürü Murat Yılmaz panelist olarak katıldıkları 'Kariyer Gelişimi' konulu panele geçildi. Gün boyu devam edecek olan '1. Mesleki Rehberlik ve Kariyer Günleri' konulu eğitim çalışması kapsamında öğlenden sonra da Vanlı işadamları ile YYÜ Öğretim Üyeleri'nin katılacağı bir panel daha düzenleneceği kaydedildi.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini ve rekabet edilebilirliğini teşvik etmek amacıyla yürütülen proje 8 ilde uygulanıyor. Toplam bütçesi 15.4 Milyon Avro olan proje, işgücü piyasası ile meslek yüksekokulları ve mesleki teknik ortaöğretim kurumları arasında istihdam amaçlı birlikteliğin sağlanması hedefleniyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:47:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?