2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

'İktidar ideolojik davranıyor'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Algan Hacaloğlu, iktidarın özelleştirmede ideolojik davrandığını iddia etti. 

Algan Hacaloğlu, özelleştirme kapsamında satışa çıkartılan Erciş Şeker Fabrikası'nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü Satılmış Kavuncuoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunan Hacaloğlu, daha sonra Şeker-İş Erciş Şube Başkanlığı'na geçti. Burada Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Halis Halifeoğlu ile işçiler tarafından karşılanan Hacaloğlu, hükümetin özelleştirmeye yaklaşımında ideolojik davrandığını iddia etti. 

Vizyon açarken mevcudun da elden kaçırılmaması gerektiğini belirten Hacaloğlu, "Kol ve beyin gücünüzle katkıda bulunduğunuz bu fabrikayı ayakta tutmak için uğraş vermektesiniz. Özelleştirme, yerine göre sanayide yeniden yapılandırmayı, verimi artırmayı sağlamak için başvurulan ve genelde Avrupa'da birçok ülkenin seçtiği bir yoldur. Siyasete göre değişir ve daha çok liberal siyasetlerde uygulanmaktadır. Türkiye'nin ihtiyaçları farklılaşıyor. 'Burada artık özel sektör iş yapar' denilen yerlerde uygulanan bir yöntemdir. Bu iktidar özelleştirmeye ideolojik bakıyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kalkınmamış bölge olarak çok sıkıntılar yaşandı. Devlet buraya el uzatmadan bu bölgede ekonominin ayağa kalkabileceği kanaatinde değiliz. Eğer ekonomi ayağa kalkmazsa ne bu bölge huzura kavuşur ne de ülkede terör biter" dedi. 

Şeker-İş Erciş Şube Başkanı Halis Halifeoğlu ise bütün partilerin görüş ve önerilerine saygı duyduklarını ve partilerin kendi platformunda siyaset yapacaklarını ifade ederek, "Emek mücadelemizi fabrikamızda 682 arkadaşımızla sürdürmekteyiz. Tek yürek olarak elimizden gelen tüm mücadeleyi de yapacağız. Geçen hafta Sayın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Erciş'e geldi. Fabrika girişinde yaptığımız bir eylem sonucunda kendisi Van milletvekili Kerem Altun, Van Valisi Özdemir Çakacak, İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Fabrika Müdürümüz Satılmış Kavuncuoğlu, Çelebibağı Belediye Başkanı Kutbettin Türkmenoğlu'nun bulunduğu bir ortamda bizlerle bir toplantı yaptı. Sayın Bakanımızın, "Ben özelleştirmeden taraf biriyim ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise tamamen özelleştirmeye karşı devletçi politikadan tarafım" şeklindeki ifadeleri bize umut vermiştir. Onun için biz umutlu bir şekilde beklentimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından CHP İstanbul milletvekili Algan Hacaloğlu, CHP Van İl Başkanı Avukat Halil Kartal, CHP Erciş İlçe Başkanı Cafer Uslubaş ve CHP Van İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Çelebi, fabrikadan ayrılarak CHP Erciş İlçe Başkanlığı'na geçti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 15:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?