6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

İl genel olağan toplantısı yapıldı

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, okuma imkanı bulamayan binlerce çocuğun eğitimi ile derelerde çamaşır ve bulaşık yıkayan genç kız ve kadınlara içme suyu şebekesini götürmek için, gerekirse oturduğu valilik konutunu satacağını söyledi.

Van İl Genel Meclisi 2004 yılı Kasım ayı olağan genel toplantısını Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır başkanlığında yapıldı. İl Özel İdare Müdürlüğü’nde yapılan toplantı, bir önceki dönemin tutanaklarının okunmasıyla gündemdeki maddelerinin görüşmesine başladı. Van İlpa A.Ş.’nin mülkiyetinde bulunan tekstil fabrikasının satışına ilişkin İl Daimi Encümen’in almış olduğu karar İl Genel Meclis Üyeleri’nin bilgisine sunulurken, mülkiyeti İl Özel İdare Müdürlüğü’ne ait olan Çitören Köyü’ndeki Merkez Bankası Tesisleri, Yün İplik Fabrikası ile diğer taşınmazların satılması, kiralanması, takası ve devredilmesi hususunda İl Daimi Encümeni’ne yetki verilmesi oy birliği ile karara bağlandı.

İl Genel Meclis Üyesi Bedia Özgökçe Ertan’ın, bir kadın sığınma evinin kurulması için sunduğu önergesi ise oy çoğunluğu ile meclis gündemine alındı.

Toplantıdaki konuşmasında yatırım yapmak için ek kaynağa ihtiyaç olduğunu belirten Vali Mehmet Niyazi Tanılır, İl Özel İdare Müdürlüğü’nün atıl durumda bulunan tekstil ve yün iplik fabrikası ile diğer taşınmazlarının mutlaka gelir getirecek şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Van’da Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar 188 köye içme suyu şebekesi götürüldüğü ifade eden Vali Tanılır, bu yıl her ilçede 10 köy olmak üzere toplam 120 köye 2005 yılının sonuna kadar içme suyu şebekesini götürmeyi hedeflediğini söyledi. Belirttikleri hedefin ulaşılamayacak bir durum olmadığını ifade eden Vali Tanılır, "Halen kırsal kesimde okuma imkanı bulamadığı için eğitim göremeyen binlerce çocuğumuz olduğu gibi, genç kızlarımız ve kadınlarımız da derelerde çamaşır ve bulaşık yıkıyorlar. Bu tablo bizim için utançtır. Bu manzaraları ortadan kaldırmak için de ek kaynağa ihtiyacımız var. Bu ek kaynağı bulmak için gerekirse oturduğum valilik konağını satarak, köylere içme suyu götürüp, eğitim imkanı sunacağım" diye konuştu.

van
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2004 Pazartesi 15:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?