3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

İl imar planı yeniden yapılanıyor

Van Belediye Başkanlığı'nın ihale yoluyla Atılım Planlama İnşaat Limited Şirketi'ne verdiği il imar planının yeniden yapılması ve ek yapılanma ile ilgili imar revize programı hayata geçiyor.

Belediye Meclis Salonu'nda sivil toplum örgütleri ve imar alanında faaliyet gösteren mühendislerin katıldığı toplantıda, Atılım Planlama İnşaat Limited Şirketi'nden Şehir Plancısı Taha Orhan tarafından bilgi verildi.

Van'ın imar sorununun 25 yılını planladıklarını ifade eden Orhan, geçmişte yaşanan sıkıntılar için halkla tek tek konuşacaklarını belirtti. İmarın revize edilmesiyle birlikte ilin gelişmesine ve kalkınmasına büyük faydalar sağlayacağını dile getiren Orhan, teknik elemanlar olarak herkes ile el ele verip Van'ın geleceğini lafta değil uygulamada yapacakların kaydetti. Orhan, "Van'da Doğu Anadolu'nun en layık şehridir. Buna Van'ın ekonomisi de konumu da insanı da müsaittir" dedi.

Van'ın göç alan bir kent olduğunu, buraya sağlıklı bir çalışma yapmaya geldiklerini vurgulayan Taha Orhan şöyle konuştu;

"Biz tüm düşünceye ve fikre açığız. Fakat sağlıklı bir Van kentti yapmak için de yeniliklere açık olacağız. Bizim amacımız bölge insanının yapısına uygun imar modeli getirerek, kalkınmasına fayda sunmaktır. Bize siyasetçi gözüyle bakmayın, o yüzden siyaset bizim dışımızdadır. Yeniden yapılacak olan imar planı ve ek yapılanma planıyla göç alan Van'ın artık gelenler için belirleyeceği mekanları olacaktır. Yeşil alanlarıyla, tapularıyla, altyapısıyla gibi tüm çalışmaların düzene girmesiyle birlikte herkesin minnet duygusu alacağını göreceğiz. Son 15 yılda göç olan bu kentimiz için önceden imar planı yapılsaydı göç eden insanların bu çerçevede ikamet edeceği mekanlar olacaktı."

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya gelen katılımcılar Van ile ilgili sorunları ve önerilerini dinle getirdiler. İlk olarak söz alan Türk Kızılay Derneği Van Şubesi Başkanı Namık Kemal Demiroğlu, imar planında mahallelerde yeşil sahaların yapılarak gençlerin hizmetini sunulması gerektiğini ifade etti. Demiroğlu, buraların olası bir deprem anında çadırların kurulacağı alanlar olarak kullanılması için imar planında yer verilmesini istedi. Toplantı diğer katılımcılarından farklı sıkıntılarla ilgili sorunları dile getirmeleriyle devam etti.

Konu ile ilgili gazetecilere kısa bir değerlendirme yapan Van Belediye Başkan Vekili Muraz Tunçdemir, Van'ın imar planının 1997-1998 yıllarında revize edildiğini bunun uygulamaya geçmesiyle birlikte çok şikayette neden olduğunu belirtti. Göç olayını göz önünde tutarak mevcut plan bozdurulmadan çalışmaların yapılacağını ifade eden Tunçdemir, imar planı hiç bulunmayan Kalecik, Sanayi, Altıntepe, Beyüzümü, Akköprü, Yalımerez, Karşıyaka, Hacıbekir, Süphan mahallelerinde sırasıyla devam edeceğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?