5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İlçe minibüslerine çeki düzen veriliyor

Van Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Emin Semiz, ilçe kooperatif üyelerine Y Türü Yetki Belgesi almaları konusunda uyarılarda bulunarak, Nisan 2009 ayı itibari ile ilçe minibüslerinin şehir merkezine giremeyeceklerini söyledi.


Van Emniyet Müdürlüğü, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen toplantı şoförler odasında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Emin Semiz, ilçe kooperatif üyelerine 'Y Türü' Yetki Belgelerini almaları konusunda uyarılarda bulundu. Ulaştırma Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu talimat gereği ilçelerden şehire yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflerin bu belgeyi almaları gerektiğini ifade eden Semiz, bu belgenin verilmesi ile ilgili görevin Van Valiliği Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü kaydetti. Bunun alınması için iki koşulun bulunduğunu anlatan Semiz, "Bunlardan birincisi minibüslerin kalkış noktasından varış noktasına, güzergahları ve depolama yerlerinin bildirilmesi. İkincisi ise araç sayılarının verilmesidir. Bu konularda İl Trafik Komisyonu bilgilendirilmelidir. Yoksa Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü'nden gerekli belgeyi alamazsınız.

Bir kooperatife sadece Van'dan bir ilçeye güzergah verilmesi yetmiyor. Nerde kalkıyor, nereye gidiyor, nerede depolama yapıyor gibi seyir bilgilerinin olması gerekmektedir. Bu konuda hangi kooperatif ne eksiği var ise onları tamamlamalıdır. Bu belgeyi alan minibüs kooperatiflerine aynı zamanda Y plaka vereceğiz. Bir çoğunuz şuan sıradan normal plakalarla yolcu taşımaktasınız. Bunu aldığınız vakit benim polisim Y plakasını gördüğü vakit onun bir yolcu taşıma aracı olduğunu bilecek. Ayrıca artık şehir merkezine araçlarınızı gelişi güzel park edemeyeceksiniz" dedi.


Bu çalışmanın korsanı önleyeceğini de sözlerine ekleyen Emin Semiz şöyle konuştu; "Van iline son yıllarda alternatif yollar açılmadığı için trafik her gün daha çok sıkışıyor. Böyle bir uygulamanın başlaması ilimiz trafiğinin rahatlamasına da büyük katkılar sağlayacak ve sizin de haklarınızı gözetecektir" diye konuştu.
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Faruk Alpaslan ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Celal Gören'in de birer kısa konuşma yapmalarının ardından toplantı minibüs kooperatifçilerinin sorularının cevaplanması ile sona erdi.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 19:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan CÖNK IP: 78.187.38.xxx Tarih : 19.02.2011 22:03:57

Y Plakalar ne zaman nasıl verilecek en kısa zamanda yayınlayıp vatandaşı bilgilendirmelisiniz bu d plaka neyin nesi nasıl alınacak vatandaş ve yolcu otbüslerive minübüsleri zor durum da lütfen bir haber yayınlarsanız seviniriz.