5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İlçe minibüslerine ceza yağıyor

Van İl Trafik Komisyonu'nun 2005 yılında almış olduğu kararla ilçe ve köy minibüslerinin şehir merkezine girişlerinin yasaklanmasının ardından trafik ekipleri kurullara uymayan sürücülere para cezası kesiyor.


Sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinin değişik noktalarında ilçe ve köy minibüslerine yönelik uygulama yapan polis ekipleri, kimseye göz açtırmıyor. Her gün yüzlerce araca para cezası kesildiğini iddia eden 30 Nolu Minibüsler Kooperatifi ve Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Ramazan Yorulmaz, haksız bir uygulama ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Yorulmaz, İl Trafik Komisyonu'nun aldığı kararda, 'Araçlar yolcularını depolama yerinde indirir ve bindirebilir' ibaresinin olmasına rağmen bir hastayı dahi şehir merkezine getiren minibüs sürücülerine 128 TL para cezası kesildiği kaydetti. Araçların eksik evraklarının durumuna göre kesilen para cezasının artırıldığını kaydeden Yorulmaz, başkanı olduğu kooperatife bağlı olan Erciş, Muradiye ve Çaldıran ilçeleri ile Van arasında yolcu taşımacılığı yapan bazı minibüslerin trafikten men edildiğini iddia etti. Yorulmaz, "Uygulamanın başladığı geçen haftadan itibaren benim başkanlığını yaptığım kooperatife bağlı çalışan minibüs sürücülerine toplam 25 bin civarında para cezası kesmiş. Bu haksız ve yanlış uygulamaya artık birilerinin dur demesi gerekir" dedi.


Trafik ekipleri, sadece bugün yaptıkları uygulamada şehir merkezine giriş yapan 45 köy ve ilçe minibüsü sürücüsüne 5 bin 500 TL para cezası kestikleri ve 5 aracın ise trafikten men edildiğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 16:33:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?