4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

İlçelere iskele kuruluyor

Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, bugüne kadar değerlendirilemeyen Van Gölü’nü turizme kazandırmak için bir çok proje hazırladıklarını kaydetti.

Başta su sporları olmak üzere bir çok proje geliştirdiklerini anlatan Vali Tanılır, Erciş, Muradiye, Gevaş ve Edremit ilçelerinde iskele kuracaklarını kaydetti.

Su sporlarını yapacak kulüpler kurmaya çalıştıklarını da ifade eden Vali Tanılır, gerekli olan malzeme için hem Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne hem de Denizcilik Müsteşarlığı’na talepte bulunduklarını ifade etti.

Kurulacak olan kulüplerin, su yelkeni, kürek ve kano gibi branşların eğitimci ihtiyaçlarını karşılamak içinde Türkiye’nin değişik illerinde açılan kurslara eleman göndermelerini istediklerini anlatan Vali Tanılır, "İlk etapta İzmir’de bulunan yelken kursuna buradan eleman göndereceğiz. Kulüpler kurulup, eğitim verecek yetişmiş elemanlar da olduktan sonra bu spor branşları kendiliğinden gelişecek, ulusal ve uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacaktır. Van Gölü’nün bu potansiyelini böylece değerlendirmek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 14:00:53
Güncelleme :21 Nisan 2005 Perşembe 12:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?