5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İlginç tarihi eser kaçakçılığı

Van'da Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda İran uyruklu olduğu belirtilen bir bayanının iç çamaşırlarında saklı vaziyette 30 adet Osmanlı dönemine ait madeni para ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ve sigara kaçakçılığının yanı sıra tarihi eser kaçakçılarına yönelik de çalışmaları sürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Çaldıran ilçesinden Van'a Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen madeni paranın getirileceği bilgisine ulaşan ekipler, Van-Erciş karayolu üzerindeki polis noktasında isimleri açıklanmayan 1'i bayan 4 kişin de içerisinde bulunduğu minibüsü durdurarak arama yapıldı.

Yapılan aramada İran uyruklu olduğu belirtilen bayanının iç çamaşırlarında saklı vaziyette 30 adet Osmanlı dönemine ait olduğu değerlendirilen madeni para ele geçirildi. Olayla ilgili paralara el konulurken, 4 kişinin ise ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındılar. Madeni paralar, Van Müze Müdürlüğü görevlilerine teslim edilerek tarihi eser olup olmadığı yönünde çalışmaların yapılacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2009 Cumartesi 15:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?