6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

İlk defa yüzme öğreniyorlar

İLK DEFA YÜZME ÖĞRENİYORLAR

Van Valiliği'nin hazırladığı ve TEMA Vakfı ile Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin desteklediği 'Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi' kapsamında 450 genç yüzme öğrenecek.

Proje kapsamında daha önce şehre hiç gelmemiş, deniz görmemiş, yüzmemiş, Van'ın tarihi ve turistik yerlerini görmemiş ilköğretim öğrencilerinin ilk kafilesi Edremit Su Sporları Merkezi'nde kampa alındı. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Merkez Müdürü Reşit Hasar, öğrencilerin 3 dönem halinde kampa alınacağını belirterek, "Toplamda 450 kişi kampa alınacak. Kamplarımız bir hafta sürecektir. Kamp süresince öğrencilerimize kitap okuma, spor ve değişik aktivitelerin yanı sıra su sporlarıyla ilgili bilgiler aktarılacaktır. Ayrıca ilk yardım, depremden korunma, afet durumunda yapılacaklar, sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme, hijyen, ceviz ve badem yetiştirme, doğayı sevmek ve koruma eğitimleri de verilmektedir. Kampta 4 ayrı ilçeden ve merkez köylerden göçle gelen öğrenciler bulunuyor. Bu öğrencilerimiz ilk defa göle girerek yüzme öğreniyorlar" dedi.

Kampa Saray ilçesinden katılan Umut Çelik ise, "Kampta bize yüzme, satranç, basketbol ve birçok spor dalını öğretiyorlar. Ben daha önce buraya gelmemiştim, yüzme bilmiyordum. Burada bana yüzme öğretiliyor. Kitap okuyoruz. Oyunlar oynuyoruz, çok güzel bir kamp'' şeklinde konuştu.

İLK DEFA YÜZME ÖĞRENİYORLAR
İLK DEFA YÜZME ÖĞRENİYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 16:04:04
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 09:59:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?