3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

İlk gün başarılı geçti

GAP Spor Oyunları için Diyarbakır ilinde bulunan Vanlı sporcuların yarışmanın ilk gününde iyi grafik çizdiği bildirildi.
Diyarbakır'da 26-30 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen GAP Spor Oyunları'na katılmak üzere giden Vanlı sporcuların güven verdiği belirtildi.

3. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Spor Oyunlarına bu yıl atletizm, badminton, basketbol, hentbol, judo, masa tenisi, taekwondo, voleybol, yelken ve yüzme gibi branşlarda katılan Van ekibi 11 antrenör ve 71 sporcu ile mücadele veriyor.

26 Ağustos Cuma günü Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayan ve Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen açılış töreninden sonra start alan 3. GAP Spor Oyunları ilk gününde Van ekibinin iyi grafik çizdiği bildirildi. Basketbolda Siirt ekibi ile karşılaşan Van ekibinin 70-49'luk farla, Van Hetnbol Takımı'nın ise rakibi Diyarbakır'ı 35-18'lik farkla elediği belirtildi.

Van Voleybol Takımı'nın da Kars ekibini 2-1 yendiği yarışmalarda taekwonda da yarışan Nur Tatar'ın finale, badmintonda yarışan Nazlıcan Arslantosun'un ise yarı finale kaldığı bildirildi. Masa tenisinde Vanlı bayan sporcuların Malatya ekibini 3-2 gibi bir skorla yenerek birincilik için hazırlık yaptığı, erkekler masa tenisi takımının ise grup ikinciliği için mücadele edeceği öğrenildi.

Van Yelken Takımı'nın da 3'ncü olduğu belirtilirken, judo da ise Vanlı sporcuların elendiği vurgulandı.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 16:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?