5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İlk kadın muhtar seçildi

Van'ın ilk bayan muhtar adayı olan ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerini kazanan Leyla Tanrıtanır, kentin tek bayan muhtarı olma unvanını elde etti.

Cumhuriyet Mahallesi muhtar adayı olan Leyla Tanrıtanır, yapılan seçimleri kazanarak bir ilke imza attı. Van'da ilk kez merkezde bir bayan kadın muhtar adayı seçimden galibiyetle çıktı. Van Merkez Cumhuriyet Mahallesi'nde muhtar adayı olan 2 çocuk annesi Leyla Tanrıtanır, mahallede yaklaşık 2 bin 400 oydan bin 297 oyu alarak seçimden farklı bir galibiyet elde etti. Van Adliyesi'ndeki İl Seçim Kurulu'na giderek son durum hakkında bilgi alan Leyla Tanrıtanır, adliye önündeki listelerden son durumu öğrendi.

Seçimde kendisine büyük destek veren eşi ile birlikte açıklamalarda bulunan Tanrıtanır, ilk kez bir bayan muhtarı olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti. Kendisine destek verenlere teşekkür eden Tanrıtanır, "Mahallemin sorunlarının çözümü için elimden geleni yapacağım. Bana güvenerek oylarını veren herkese sonsuz teşekkür ederim. Bundan sonra mahallemin sorunlarının giderilmesi için çaba göstereceğim" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 15:54:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kralbrukan IP: 88.226.66.xxx Tarih : 31.03.2009 17:49:29

van a yakışır tebrık ederim başarılar