5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İlköğretim Okulu'ndan resim sergisi

Van Özel Serhat İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan eserlerin yer aldığı 'Yaza Merhaba' adlı karma resim sergisi açıldı.


Okul bahçesinde açılan sergiyi gezen veli, öğrenci ve davetliler, eserlere büyük ilgi gösterdiler. Okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni İbrahim Aydın, yaklaşık 150 eser arasında yağlı boya çalışması dışında ebru, tat, çini, rölyef gibi çok değişik türde çalışmaların yer aldığını belirtti.

Özellikle ebru ve hat sanatının herkes tarafından bilinip tanınması, hem de canlı tutulması için öğrencilerimize özellikle yaptırdığını anlatan Aydın "Ebru, yüzyıllar boyu gizemli kılan, sanatçıyı ebru teknesinin başında dünyanın bütün gizlerini, kaoslarını aşmaya iten; akıcı tekniği, daima dinamik, değişken, kendini aşan sonsuz teknikleri deneme fırsatı veren bir kağıt boyama sanatıdır.

Ebru, tezhip ve hat ile birlikte kitap sayfalarında, murakka kenarlarında, ciltlerde, yazı boşluklarında ve koltuklarında kullanılmakla birlikte günümüzde başlı başına bir sanat eseri olarak düşünülmekte ve sergilenmektedir" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 15:31:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?