2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İlkokul mezunu heykeltıraş

Erciş ilçesi doğumlu olan İlhami Akyüz isimli heykeltıraş İstanbul'da sürdürdüğü sanat çalışmalarını bundan böyle memleketinde icra etmeye karar verdiğini söyledi.

Vanyolu Caddesi'ndeki açtığı işyerinde alçı döküm ve polyester kaplamadan aslan heykeli yapan ilkokul mezunu İlhami Akyüz, İstanbul'da ünlü Heykeltıraş Orhan Algök'ün yanında uzun süre çalıştığını söyledi.

Ustasından sanatın inceliklerini öğrenen Akyüz (24), İstanbul'da kendi eseri olan Çin Dragonu isimli bir çalışmanın da bulunduğunu ifade etti. Geçen süre içinde 4 önemli eser meydana getirdiğini anlatan Akyüz, "Sanat çalışmalarımı artık memleketinde sürdüreceğim. Şu an alçı döküm ve polyester kaplama bir aslan heykelinin yapım çalışmalarını tek başıma yürütmekteyim. Büst ve heykel yapım çalışmalarımı taş, alçı, polyester, mermer ve toprak malzemeden üretmekteyim. Şu an yaptığım aslan heykelinin değerini de 7 bin YTL olarak belirledim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 18:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sadık taş IP: 78.162.56.xxx Tarih : 10.11.2008 11:02:54

slm abi ben sadık guzel eser yapmışsınız ya bi sey sorcam heykeltraşlıkta iyi para var mı bende iyi heykey yapıyorumda üniversiteye hazırlanııyorum şimdi ona gidreim korkuyorum boşta felan kalınır diye yoksa süper heykeller yapıyorum yaptığınız heykellerden kat kat güzelini yapıyorum o kadar kendime güveniyorum boşta kalırım diye tereddüte düşüyorum biraz yardımcı olursanıuz sevinirim şimdiden teşekkürler