4
Mayıs
2024
Cumartesi
VAN

İlkokula silahlı saldırı

Van’da Süphan İlköğretim Okulu’na kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahla ateş açılması sonucu parçalanan camlar, 3 öğrencinin hafif şekilde yaralanmasına neden oldu. van-Edremit Karayolu üzerinde bulunan Süphan İlköğretim Okulu’na, saat 10.00 sıralarında okul dışından kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce ateş edildi.

Okulun dördüncü katında bulunan 7/C sınıfın penceresinin camını kıran kurşun, tavanda sekti. Kırılan cam parçaları, pencere kenarında oturan öğrencilerden Mevla Günyol, Saim Okan ile Orhan Üçoş’un hafif yaralanmasına yol açtı. Yaralı öğrenciler okul idareciler tarafından İpekyolu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastane Başhekimi Opr. Dr. Necmi Özdemir, acil servise gelen öğrencilerden ikisinin yapılan ilk tedavisinin ardından taburcu edildiğini, bir öğrencinin ise sesten dolayı geçici ses kaybına uğradığını, işitme testinden geçmesi için de Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız da dışarıdan kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tabanca ile bir el ateş edildiğini, okulun üst katındaki sınıfın üst camından içeri girerek tavana isabet ettiğini belirtti. Yıldız, kurşunun cama isabet etmesiyle 2 öğrencinin kırılan camlardan dolayı hafif şekilde yaralandığını, bir öğrencinin ise korkudan rahatsızlandığını, okulda eğitime öğretime devam edildiğini söyledi. Öğrencilerin hastaneden taburcu edildiğini kaydeden Yıldız, olay yerine gelen emniyet güçlerinin çok yönlü bir araştırma yaptığını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 17:41:47
Güncelleme :26 Şubat 2005 Cumartesi 15:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?