5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İMO'dan İsrail'e karşı çağrı

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanı Şemsettin Bakır, Filistin halkı ile olan dayanışma, İsrail ve suç ortaklarına yönelik uyarıların daha yaygın ve ortak platformlarla ifade edebilmek için bütün kamuoyunu birlikte hareket etmeye çağırdı.

Akaylar İş Merkezi'nde bulunan şube binasında odaya üye mühendislerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Başkan Şemsettin Bakır, İsrail'in Filistin'e yönelik sürdürdüğü katliama tepki gösterdi. İMO olarak ezilen, tüm hakların yanında oldukları gibi Filistin halkının da yanında olacaklarını ifade eden Bakır, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) emperyalizminin Ortadoğu temsilcisi ve bölgenin kötülük kaynağı İsrail'in tarihsel görevini insanların gözyaşı, acı ve ölümü pahasına yerine getirdiğini belirtti. İsrail'in Gazze'ye saldırısının bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdiğini anlatan Bakır, "İsrail, kuruluşundan bu yana içinde yüzdüğü kan gölünü yine büyüttü. Ortadoğu'da estirdiği terör rüzgarını kasırgaya dönüştüren İsrail, Filistin halkının üzerine yağdırdığı füzelerle ellindeki kanın kurumasına dahi izin vermeyeceğini, büyük acılar çekmiş bir halkın devleti olarak başka halklara aynı acıyı çektirmeye devam edeceğini bir kez daha ilan etti. Dünya kamuoyunun duyarsızlığını fırsat bilen İsrail, seneler boyu Filistin halkına yönelik sürdürdüğü zulme bir yenisini daha ekledi. Saldırı Filistin halkının direniş kararlılığını yok etmeyi, iradesini kırmayı ve kendi iradesine tabi kılmayı hedefleyen sistematik bir saldırının devamı olduğu açık. İnsani yardımın bile engellendiği yerde, İsrailli yetkililer alay edercesine 'Bir insanlık felaketine izin vermeyeceklerini' söylüyorlar. Filistin halkını kadın, çocuk ve yaşlı demeden katleden ve bu katliama seyirci kalanları kınıyoruz" dedi.
Filistin halkı ile olan dayanışma, İsrail ve suç ortaklarına yönelik uyarıların daha yaygın ve ortak platformlarla ifade edebilmek için bütün kamuoyunu birlikte hareket etmeye çağırdıklarını belirten Şemsettin Bakır "Ortadoğu'da kabul edilebilir bir barış için ortaya koyulacak tepkiler, Türkiye'nin toplumsal barışının da önünü açmakla kalmayacak, çatışma ve şiddet ortamının son bulmasına da katkı sunacaktır" diye belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 15:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?