5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İnci kefali Emniyet logosunda

İNCİ KEFALİ VAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ LOGOSU'NDA

Van Emniyet Müdürlüğü, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefali balığını logosunda kullanmaya başladı.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından kentin en büyük değerlerinden olan inci kefali balığına sahip çıkmak amacıyla tasarladığı logo, ilk olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde (KOM) kullanılmaya başlandı.

Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve koruma altında bulunan inci kefalı balığını tanıtmak ve halkla bütünleşmek amacında olduklarıın söyledi.

Yaptıkları tasarımla üreme esnasında tatlı su yataklarında uçarak çıkan balığı bundan sonra Emniyet Müdürlüğü logosu olarak kullanacaklarını belirten Mert, "Yaşadığımız toplumla empati kurmak, onlar gibi düşünüp sorunlarına ulaşabilmek toplum destekli polisliğin temelini oluşturuyor. Biz de halka bütünleşmek adına arkadaşlarla çalışma yapıp böyle bir logo ortaya çıkardık. İnci kefali Van'da hayati önem taşıyan hem de geçim kaynağı olan bir değer. Bu logo vatandaşımıza daha sıcak geldi ve daha çok ilgi gördü. Her kesimden insanın hoşuna gitti. Bundan sonra yine Van'ın tarihi ve turistik mekanları ile kültürel değerlerini anlatan resimleri yaptıracağımız saatlere işleyeceğiz" dedi.

Emniyet Müdürlüğü'nün bütün yazışmalarında davetiyelerinde, sertifikalarda kullanılacak logoda, polis amblemi, Van Gölü resmi ve gölünün içinden uçarak çıkan inci kefalı balığı bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 14:30:03
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 14:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?