5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İnekler çalındı yavruları ortada kaldı

Van'ın Muradiye ilçesinde çalınan 6 ineğin henüz yeni doğmuş yavruları, sütsüz ve annesiz kaldı.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Karahan köyünde Mehmet Tekin isimli vatandaşa ait ahıra kapısını kırarak giren hırsızlar, 3'ü Simental, 3'ü de Montofon cinsi 6 ineği çaldı. Olayın fark edilip güvenlik güçlerine haber verilmesi sonucu inceleme ve soruşturma başlatılırken, en küçüğü 1 haftalık, en büyüğü ise 2 aylık olan buzağılar, ahırın kapısı açılır açılmaz bağırarak annelerini bekliyor.


Köy muhtarı Seyfettin Şimşek, kulak küpe numaraları belli ve maddi değerleri 20 bin lira olan ineklerin çalınmasının ardından yavru buzağıların ortada kalmasına ve gece gündüz bağırarak annelerini istemelerine çok üzüldüklerini söyledi. Şimşek, "Buzağıların bağırmaları içimize işliyor, dayanamıyoruz. Onlar da candır ve annelerini arıyorlar. Şimdi bu zavallı hayvan sahipleri bu buzağılarla ne yapacaklar, nasıl besleyecekler? Bu hayvanları çalanlar Müslüman olamaz. Henüz bir haftalık yavruyu annesinden
ayıran zihniyet Müslüman değil, insan bile olamaz. Hayvan sahibine acımadılar, bari annelerini henüz bir haftadır emen yavrulara acısalardı" ifadelerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 13:44:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?