5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İnşaatta 'ikinci el' dönemi

İNŞAAT MALZEMELERİNDE 'İKİNCİ EL' DÖNEMİ

Dünyada yaşanan son küresel krizden sonra inşaat sektöründe artan girdi maliyetleri nedeniyle özellikle dar gelirli vatandaşların fiyatı yarı yarıya düşük olan ikinci el malzemeleri tercih ediyor.

Özellikle dar gelirli vatandaşların yeni malzeme yerine, fiyatı yarı yarıya daha ucuz olan ikinci el ürünlerin kullanıldığı belirtiliyor. Vatandaşlar yaptıkları yapılarda çimento ve demir alımında deprem riskini önlemek amacıyla titiz davranılırken, pencere, kapı, korkuluk, mutfak dolabı gibi malzemeler de ise ikinci el ürünleri kullandıkları kaydediliyor.

İKİNCİ EL DÖNEMİ

İkinci el inşaat malzemeleri satan işyerleri, ucuz olduğu için dar gelirli vatandaşların uğrak yeri olurken, artan talep de işletme sahiplerini sevindiriyor. Yenisi 200-250 TL olan bir ahşap kapı 60-100, 150-200 TL arasında olan bir mutfak dolabı 50 ila 120, 200-300 TL olan PVC pencere 30-90 ve mermer mutfak taşı 100 TL'den satışa sunuluyor.

"FİYATLAR ÇOK UYGUN"

Van'ın Şerefiye Mahallesi'nde ikinci el inşaat malzemesi satışı yapan Süleyman Yadigar, müşterilerinin genellikle köy, belde ve evini onaranlar vatandaşlar olduğunu söyledi. Yadigar, "Son yaşanan ekonomi krizden sonra diğerleri gibi inşaat sektörü de yara aldı. Biz burada yaklaşık 1 yıldır ikinci el malzemeler satıyoruz. Bizim müşterilerimizin çoğunluğu kırsal ve evlerini onaranlardır. Ayrıca ikinci el malzemeleri yenilerine göre çok daha ucuz. Durum böyle olunca insanlara cazip geliyor. Vatandaşlar daha ekonomik diye bizi tercih ediyorlar" dedi.

İNŞAAT MALZEMELERİNDE 'İKİNCİ EL' DÖNEMİ
İNŞAAT MALZEMELERİNDE 'İKİNCİ EL' DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2011 Cumartesi 09:44:02
Güncelleme :28 Mayıs 2011 Cumartesi 10:01:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?