7
Mayıs
2024
Salı
VAN

İnsan Hakları Merkezi açıldı

Van Bölge Baro Başkanlığı’nın, Avrupa Komisyonu desteğiyle kurduğu İnsan Hakları Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Beşyol Mevkii, Mehmet Baran İş Merkezi’ndeki kurumun açılışında konuşan Van Bölge Barosu Başkanı Ayhan Çabuk, Baro’nun Avrupa Komisyonu’na sunduğu 90 bin Euro’luk proje kapsamında kurulan merkezde 1 koordinatör ve 3 elemanın görev yapacağını kaydederek, gelen taleplerin anında değerlendireceğini ve bir avukatı 24 saat sürekli merkezde bulunduracaklarını belirtti. Başvuruda bulunan sivil toplum örgütlerine de adli yardım sağlayacaklarını belirten Çabuk, merkezin tanıtılmasını sağlamak için bu örgütlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Van’ın fiziksel yapısı itibariyle kaçak sığınmacılar için bir geçiş noktası olması sebebiyle Farsça ve Soranice bilen 2 tercümanın da kurumda görev alacağını ifade eden Çabuk, "Merkezimiz, Van’da bulunan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne sığınmak amacıyla kaçak yollarla Türkiye’ye gelen insanlara da hizmet verecek" şeklinde konuştu.

Çabuk’un konuşmasının ardından merkezin açılış kurdelesini Van Bölge Barosu üyesi Avukat Sırrı Çağlar kesti.

Açılış törenine Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün’ün danışmanı Zeynel Acar, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bazı siyasi parti il başkanları ile çok sayıda avukat katıldı.

İnsan Hakları Merkezi’nin proje süresi olan 18 ay boyunca hak ihlalleri konusunda hizmet vereceği kaydedildi.

ŞABETTİN AKKUŞ -VAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:20:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?