5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İnsan tacirlerine gözaltı

İNSAN TACİRLERİNE YÖNELİK OPERASYONDA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından insan tacirlerine yönelik yaptığı operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, bir süre önce şehrin değişik semtlerinde yaptıkları çalışmalar sonucu Bangladeş, Pakistan, Afganistan, Burma, Burikina Faso, İran, Irak, Somali uyruklu toplam 148 kaçakla birlikte yakaladığı 8 organizatör, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Bu şahısların sorgulanması sırasında elde edilen bilgiler ışığında 6 aylık bir çalışma neticesinde Van'ın Başkale ve Erciş ilçeleri ile İstanbul, Zonguldak, Karabük'de insan tacirlerine yönelik yapmış olduğu eş zamanlı operasyonda ise 12 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Yabancı uyruklu şahısları menfaat karşılığında, yasa dışı yollarla ülkemize getirerek buradan da Batı illerine gönderen organizasyona yönelik yapılan operasyon sonucu gözaltına alınan 12 zanlı, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sorguları tamamlanan zanlılar, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildiler. Yaklaşık 14 saat süren mahkeme sonrası zanlılardan 10'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında firari olan 9 kişinin de aranma çalışmalarına başlanıldığı belirtildi.

İNSAN TACİRLERİNE YÖNELİK OPERASYONDA 12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 11:03:01
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 11:56:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?