2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İnsan tacirlerine suçüstü

Van'ın Başkale ilçesinde yasadışı yollardan Türkiye'ye giriş yaparak buradan Batı illerine ve Avrupa'ya gitmeye çalışan 35 kaçak ve bu kaçaklara organizatörlük yapan 2 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandılar.

Yapılan bir istihbarat çalışmasını değerlendiren Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çamlık Karakol Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları çalışmalar sonucu, İran sınır köylerinden toplanan 18 Afganistan ve 17 Pakistan uyruklu 35 kaçağı, 30 DD 825 plakalı kamyonun kasasına saklanmış vaziyette ele geçirdi.

Yakalanan kaçakların içerisinde 2 Afganistan askeri ve 1 Afganistan polisi de bulunduğu belirtildi. Bu şahısların kaçışları organize eden ve Batı illerine 2 bin dolar karşılığında götürmeye çalışan M.E. (33) ve Z.A. (29) isimli şahıslar da suçüstü yakalanarak gözaltına alındılar.

Jandarma tarafından sınırı yasal olmayan yollardan geçerek umut yolculuğuna çıkan 35 kaçak ve 2 organizatör, Çamlık Karakol komutanlığında yapılan tahkikatlarından sonra Başkale Adliyesi'ne çıkarıldılar. Başkale adliyesinde sorgulamaları yapılan organizatörler yapılan sorgulamalarından sonra tutuklanarak Başkale Kapalı Cezaevi'ne konuldular.

Yakalanan kaçakların ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Bürosu'na sevk edilecekleri açıklandı.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 15:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?