2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İnternet sitesinin engellenmesine tepki

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Şube Başkanı Lezgin Botan, sendikalarına ait internet sitesinin engellenmesine tepki göstererek, tebligat yapılmadan erişimin engellenmesinin hukuka sığmadığını söyledi.
 
Lezgin Botan, Mavi Plaza İş Merkezi'ndeki sendika binasında düzenlediği basın toplantısında genel merkezlerine ait olan ve kapanan internet sitesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Botan, Eğitim-Sen'in web sayfasının Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 2008/118 esas sayılı kararı ile erişiminin engellendiğini belirtti. Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne bu konuyla ilgili her hangi bir yasal uyarı ya da tebligattın yapılmadığını iddia eden Botan, bildirilmeden kapatılmasının hukukun en temel kurallarına aykırı olduğunu kaydetti.
 
Bu uygulamaya nereden bakılırsa bakılsın insanca yaşamın temel koşulu olan ifade özgürlüğü ve iletişim özgürlüğü anlayışıyla taban tabana zıt bir durum olduğunu anlatan Botan, "Eğitim-Sen bu tür saldırılarla daha önce de karşı karşıya kalmıştır. Ancak ilkelerinden ve savunduğu değerlerden taviz vermeyerek kararlı çizgisini sürdürmüştür. İletişim özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik tüm sansürcü uygulamalara her zaman ve her yerde karşı çıkmaya devam edeceğiz. 

Bir eğitim sendikasının internet sitesinin her hangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadan işleme koyulan bir mahkeme kararı ile erişime engellenmesinin 'Demokrasi' ve 'Özgürlük' kelimelerini dillerinden düşürmeyenler tarafından nasıl değerlendirileceğini merakla bekliyoruz. Sendikamız internet sitesinin yeniden açılması için hukuksal girişimleri başlatmış bulunuyoruz. En kısa zamanda bu hukuksuzluğa son verilmesini ve eğitim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olan Eğitim-Sen'in internet sitesinin açılmasını istiyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 12:06:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?