5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

Irak'a ihracat çağrısı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, yaşanan ekonomik krizi Irak'a ihracat yaparak atlatabileceklerini söyledi.

Irak'a yaptığı ziyaret ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kandaşoğlu, oda üyesi olan yaklaşık 40 kişiden oluşan tüccar ve sanayici ile geçtiğimiz ay Irak'a yaptıkları ziyaretin çok geç kalmış bir girişim olduğunu ifade etti. Ziyaretin şimdiye kadar yapılmamış olmasının büyük bir eksiklik olduğunu ve bundan dolayı da oda olarak kendilerini suçladıklarını belirtti. Yaşanan ekonomik kriz döneminde Irak'ta ciddi anlamda faydalanabileceklerini anlatan Kandaşoğlu, "Tüccar ve sanayici olarak işimiz aş, iş ve zenginliktir. Bu zenginlik için de mutlaka Irak'a ihracat yapmalıyız" dedi.

Türk Standartları Enstitüsü'ne (TSE) uygun üretilen her tür malın Irak'ta çok rahat bir şekilde pazar bulacağını vurgulayan Kandaşoğlu, bundan şüphesi olan tüccar ve sanayicinin malını kendisinin götürüp satabileceğini belirtti. Kandaşoğlu, "Vanlı tüccar ve sanayiciye taahhüt ediyorum, TSE'ye uygun ürettikleri her türlü malının satılması halinde parasının alınması noktasında da kendilerine kefilim. Para alınması konusunda hiç bir sıkıntı yoktur. Paranızı Türkiye'ye getirmek konusunda da bir sıkıntı yok. Bin Dolara karşılık bir Dolar vermeniz durumunda paranızı ister çantada, ister uluslararası hizmet veren bankalar aracılığı ile gelip Türkiye'de alabilirsiniz. Doğru dürüst mal satanların parası kesinlikle kaybolmaz. Ama yanlış yapanlara ben kefil olmam" şeklinde konuştu.

Irak'a ihracat yapacak büyük bir şirket kurma çalışmalarına başladıklarını da ifade eden Kandaşoğlu, VATSO'nun tüm üyelerinin buna ortak olmaya davet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 14:56:26
Güncelleme :23 Mart 2009 Pazartesi 15:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?