5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İran askeri heyeti Van'da

İran İslam Cumhuriyeti Urumiye Kenti 1. Derece Hudut Komiseri Albay Seyit Musavi başkanlığındaki 5 kişilik askeri heyet, 3 ayda bir düzenli olarak yapılan 'Sınır Güvenliği' toplantısı için Van'a geldi.


Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere Sınır Kapısı'nda Türkiye'ye giriş yapan Albay Seyit Musavi ve beraberindeki heyet, öğlen saatlerinde Van'a geldi. Van Valisi Münir Karaloğlu, bahçede karşıladığı İran heyeti ile birlikte daha sonra valilik makamına geçti.


Gerçekleştirilen ziyaretin amacıyla ilgili kısa bir açıklama yapan Vali Karaloğlu, İran ve Türkiye'nin dost ve kardeş iki ülke olduklarını söyledi. Karaloğlu, "İran İslam Cumhuriyeti, 17 Mayıs 1639 tarihinde Kasr-i Şirin Antlaşması'ndan sonra sınır ihtilafı olmayan en eski komşularımızdan biri. Sınır boyundaki ilişkilerimiz, karşılıklı görüş alışverişlerişimiz, istihbarat paylaşımımız iki ülkenin güvenliği açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah ben Van Valisi olarak, Sayın Musavi de Urumuyi sorumlusu olarak ilişkilerimizi daha üst düzeye taşırız. Hem iki ülke menfaati hem de iki ülke halkları için iyi bir işbirliği olur diye temenni ederim" dedi.
İran ve Türk heyetleri. öğleden sonra Vali Tahir Paşa Salonu'nda gerçekleştirilecek olan 'Sınır Güvenliği' toplantısına katılacaklar. Toplantıya, Türkiye heyeti adına Van Valisi Karaloğlu, İran İslam Cumhuriyeti adına ise Urumiye Kenti 1. Derece Hudut Komiseri Albay Seyit Musavi başkanlık yapacak. Geceyi Van'da geçirecek olan İran heyetinin yarın sabah saatlerinde kentten ayrılacağı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 16:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?