5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İran askerlerinin vurduğu genç öldü

SINIRI YASADIŞI GEÇMEYE ÇALIŞAN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Van'ın Özalp ilçesinde, sınırı yasadışı yollarla geçerek akaryakıt getirmeye çalışan 2 Türk vatandaşından biri, İran askerlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, olay dün saat 16.00 sıralarında Türkiye İran sınırı 253 ve 254 sınır taşları arasında meydana geldi. Özalp ilçesine bağlı Yukarı Tulgalı köyünden yanlarında atlarla birlikte yola çıkan Recep D. (17) ve Cumali A. (18), sınırı yasadışı yollarla geçti. İran'ın bir köyünden kaçak akaryakıt yükleyerek Türkiye'ye dönmeye çalışan şahıslara, İran askerlerince ateş açıldı. Recep D. olay yerinde hayatını kaybederken, Cumali A. da yaralandı. Bu arada şahısların yanlarında bulunan 9 at ise İran askerlerinin açtığı ateş sonucu telef oldu. Cumali A.'nın olayı köylülere haber vermesi üzerine sınıra giden Yukarı Tulgalı köylüleri, yaralı ve olay yerinde hayatını kaybeden gencin cenazesini alarak Özalp Devlet Hastanesi'ne getirdiler. Burada ilk müdahalenin ardından yaralı Cumali A., Van Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Recep D.'nin cenazesi ise yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Özalp Kaymakamı Şener Çağlar, İran sınırını geçerek olayın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu ve İranlı askeri yetkililerle görüştü.

SINIRI YASADIŞI GEÇMEYE ÇALIŞAN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
SINIRI YASADIŞI GEÇMEYE ÇALIŞAN 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 14:57:02
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 15:50:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ersin çakırbey IP: 78.177.39.xxx Tarih : 31.01.2011 13:17:30

öncelıkle vefat eden kardeşimize allahtan rahmet acılı ailesi baş sağlığı dılıyorum. bu sınırda vurulan ilk kardeşimiz deyıl devletın ve hukumetlerın yanlış polıtıkaların dan köreltılen doğu ve guneydoğuda ki gerçekler ve bunları hala gormezden gelen bır memlekete yaşıyoruz insanlara iş olanağı imkan sunulsa belkıde bunların hiç bırı olmaz insanlar daha duzgun yaşam şartlarında yaşamaya ikna edlir ama bölgemızde yoksulukla mucadele eden bır çok  aile olduğu için mecburen bunun ve benzerı işlerle geçımını sağlamak zorun da kalıyor kendi memleketınde ekın ekemıyor yeterınce kota var arpa buğday ekıyor adamın karnı doymuyor ektığı ekını tekrar satıp vergısı yüzde seksen olan yakıta yatıryor samanı satsa hayvanı telef oluyor anlıyacağınız bu insanlar keyfın gıdıp sınırda ölmuyor sistemın dayatığı mecburıyet ve çaresizlıkten öluyor veya sakat kalıyor insanların canı yanıyor ve iki yol var ya mahkum olacaksın ya vurulacaksın boyle sınırda