7
Mayıs
2024
Salı
VAN

İran bankası şube açmak istiyor

İRAN'IN DEVLET BANKASI VAN'DA ŞUBE AÇMAK İSTİYOR

İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nde Ekonomi Müsteşarı olarak görev yapan Ali Masaeli, ülkesinin devlet bankası olan Bank Mellat'a Van'da şube açmak için Vali Münir Karaloğlu ile görüştü.

Ankara'dan uçakla Van'a gelen Ali Masaeli, Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'nun da hazır bulunduğu görüşme sırasında Masaeli, Vali Karaloğlu'ndan Van ile İran arasındaki ticaret hacmini ve iki ülke arasında yapılan sınır ticareti hakkında bilgi aldı.

İran'la ticaret yapan Türk tüccarlarının finansman ve sigorta sıkıntılarını aktaran Karaloğlu, Van'da açılması düşünülen banka şubesinin esnaf için büyük bir önem arz ettiğine vurgu yaptı. Karaloğlu "İran ile ticaret yapan tüccarlarımızın iki önemli sıkıntısı var. Birincisi finans ikincisi ise sigortadır. Bu iki problemi çözersek İran ile hem mal alışımız, hem de mal satışımız çok üst seviyelere çıkacaktır. Yani tüccarımızın İran ile akredite açma sıkıntısı var. Bu sıkıntıları da biz İran bankasıyla çözebilirsek, burada çok ciddi bir patlama olur. Van İran'la ticaretin gerçek üssü olur. Onun için burada bir İran bankasının açılmasını çok önemsiyoruz" dedi.

Ekonomi Müsteşarı Ali Masaeli de, Vali Karaloğlu ile yaptığı görüşmenin çok olumlu geçtiğini, Vanlı tüccarların İran'la yüksek rakamda ticaret yaptıklarına şaşırdığını belirtti. Vali Karaloğlu'ndan aldıkları olumlu havayı bankanın üst düzey yöneticilerine ileteceğini belirten Masaeli, "Vali beyden aldığımız bilgileri bankanın üst düzey yetkililerine bir rapor halinde sunacağız" diye konuştu.

İRAN'IN DEVLET BANKASI VAN'DA ŞUBE AÇMAK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 16:29:03
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 17:23:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?