2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İran heyeti Van'a geldi

İran İslam Cumhuriyeti Salmas kenti 1. Derece Hudut Komiseri Yarbay Şerham Abasi başkanlığındaki 10 kişilik heyet, Türkiye-İran Sınır Güvenliği Toplantısı'na katılmak üzere Van'a geldi.

Yarbay Şerham Abasi başkanlığındaki heyet sabah saatlerinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Esendere Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparak karayolu ile Van'a geldi. Makamında heyet ile bir süre görüşen Van Valisi Özdemir Çakacak, İran ile Türkiye'nin çok uzun yıllara dayanan komşuluk ve iyi ilişkilerinin olduğunu söyledi. Vali Çakacak, "İran İslam Cumhuriyeti'nin Salmas Hudut Komiseri ve değerli heyetine, ilimize hoş geldiniz diyor ve ilimizde misafir etmekten memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum. İran ile Türkiye'nin çok uzun yıllara dayanan komşuluk ve iyi ilişkileri mevcuttur. Bu toplantı hepimizin bildiği gibi 1937 tarihli antlaşmanın gereği olarak iki ülke arasındaki mevcut olan ortak sınırın korunmasına yönelik iş ve işlevlerin görülmesi, ortak sınırımızda mevcut olan ihtilafların halledilmesi ve bu konuda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesine yöneliktir. İlişkilerimiz iyi niyet ve iyi komşuluk çerçevesinde devam etmektedir. Amacımız bu karşılıklı iyi niyetin ve işbirliğinin arttırılarak daha iyi ilişkilerin geliştirilmesi ve ortak sınırımızda hiç bir olumsuz olaya meydan verilmemesidir" dedi.

Van Valisi Özdemir Çakacak, makamında bir süre görüştüğü heyet ile birlikte öğle yemeğine geçti. Yemek sonrasında bir süre dinlenecek olan İran heyetinin, Türkiye-İran Sınır Güvenliği Toplantısı'na katılmak üzere Van Valiliği'ne geçeceği belirtildi. Heyetin, toplantı sonrasında geceyi Van'da geçireceği ve yarın İran'a hareket edeceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:48:17
Güncelleme :16 Haziran 2008 Pazartesi 17:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?