5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İranlı turistler dönüyor

İran'da, baharın ilk günü ve yılbaşı tatili olan Nevruz Bayramı'nı fırsat bilerek Türkiye'ye gelen İranlı turistlerin dönüşleri başladı.

Tur operatörleri ve özel araçlarıyla hafta başında geldikleri Van'dan özellikle Antalya gibi turistik bölgelere giden İranlı turistler, ülkelerine dönmeye başladı. İran'daki 9 günlük tatilinin bitmesine birkaç gün kala geri dönen İranlılar, uçaklarla Van Ferit Melen Hava Alanı'na geliyor. Dün sadece İranlı turistleri taşıyan 7 uçağın Van Ferit Melen Hava Alanı'na iniş yaptığını kaydeden yetkililer, bugün ve yarın da 7 uçağın iniş yapacağını belirttiler. Çeşitli hava yollarına ait tarifeli uçaklarla da gelen İranlı yolcuların olduğunu söyleyen yetkililer, 5 bin civarında İranlı turistin Van üzerinde ülkelerine dönüş yapmasını beklediklerini kaydettiler. İranlı turistler, hava alanında bekleyen İran ve Van Firmaları'na ait otobüslerle ülkelerine dönüyorlar.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yetkilileri ise baharın ilk günü ve yılbaşı tatilinden dolayı çok sayıda İranlı turistin Van'a geldiğini söylediler. Yetkililer, İranlı turistlerin aynı gün turistik bölgelere gittiklerini ve Van'da konaklamadıkları için kaç kişinin geldiğini tam olarak bilmediklerini kaydettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:44:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?