6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

İranlı turistler piyasayı hareketlendirdi

NEVRUZ TATİLLERİNİ VAN'DA GEÇİREN İRANLI TURİSTLER PİYASAYI HAREKETLENDİRDİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Nevruz tatili nedeniyle Van'a gelen İranlı turistlerin burada kaldıkları süre içinde rahatsız edilmemeleri ve esnaf tarafından yabancı turist statüsünde değerlendirilmemesi için uyarıda bulundu.

Kandaşoğlu, İran'da uzun Nevruz Bayramı tatilini Van'da geçirmek isteyen İranlı turistlerin ziyaretinin, alışveriş ve gezilerde bulunmasının çok önemli olduğunu belirtti. Zahir Kandaşoğlu "Sınır ili olmamız nedeniyle İranlı turistler Nevruz tatillerini Van'da geçirmektedirler. Özellikle bu yıl çok sayıda İranlı turistin ilimizi tercih etmesi, turizm alanında özlediğimiz bir tablodur. Bu konuda tüm kent yaşayanları olarak yeni gelişen bu sektöre sahip çıkmalıyız. Özellikle mağazalarda alışveriş yapan turistlere farklı muamele yapmak isteyenleri uyarmalıyız. Bu konuda hassas davranılması gerekir" dedi.

Van'ın yabancı turistlerin çekim merkezi olması için öncelikle kent yaşayanları olarak bunu benimsemeleri gerektiğini belirten VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Nasıl ki Antalya Rus turistlerin merkezi, nasıl ki Ege illeri Avrupalı turistler için bir merkez oluyorsa, ilimiz de İranlı turistler için bir çekim merkezi olabilir. Yıllardır söylediğimiz turizm kenti olma söylemlerimiz, ancak gelen turistlere gerekli ilgiyi göstermekle olur. Bunun için kent dinamikleri, kent yaşayanları, esnafımız tüccarımız ilimizde konuk olarak bulunan tüm yabancı turistlere hassas davranmalı, sahiplenmeli onlara gelip geçici insanlar muamelesi yapmamalıdırlar. Uyguladıkları fiyat ve hizmet politikasını standart seviyede tutmalıdır" dedi.

 İRANLI TURİSTLERDEN ŞİKAYET

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu İranlı turistlerden kendilerine şikayet geldiğini, esnafın kendilerine farklı etiket gösterdikleri yönünde şikayetleri olduğunu belirterek "Vanlı esnaflar ört ve adetlerimize uygun, esnaflığa yaraşır davranışlarda bulunmalı. Bu türden davranış sergileyen esnafları ve tüccarları kınıyorum. İlimizin çekim merkezi olması için herkesin gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 15:14:01
Güncelleme :23 Mart 2010 Salı 15:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?