2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İş adamlarının Van çıkarması

Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik, yönetim kurulu üyeleri ve iş adamlarıyla birlikte Erciş ilçesinde bir dizi açılışa katılmak amacı ile Van'a geldi.

Sabah saatlerinde Van Ferit Melen Havaalanı'nda Van Valisi Özdemir Çakacak tarafından karşılanan ve aralarında Kürüm Holding sahibi Haşmet Kürüm ve Barlı Lojistik Limited Şirketi'nin sahibi Kamil Barlı'ın da bulunduğu heyet üyeleri VİP salonuna geçerek bir süre sohbet ettiler. Daha sonra basın mensuplarına geliş amaçlarıyla ilgili bilgiler veren Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik, hayırlı bir iş için Van'a geldiklerini belirtti. Denizlili iş adamı Kamil Barlı tarafından yaptırılacak hastane ve Haşmet Kürüm'ün yaptıracağı 204 kişilik kız ve erkek yurdunun temelini atacaklarını ifade eden Çelik "Önümüzdeki ay sonunda da değerli iş adamımız Ferit Rızvanoğlu Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nun temelini atacak" dedi.

Van Vakfı'nın çok sayıda üniversite öğrencisine iş adamlarının destekleriyle burs temin ettiğini de anlatan Başkan Müjdat Çelik "Bursları iş adamlarımız vakıf hesabına yatırdıkları zaman tamamen sorumluluk bize aittir. Örneğin Haşmet Kürüm, 250 tane öğrenci okutuyor ve parasını vakıf hesabına yatırıyor. Hiçbir zaman şu öğrenciye burs verin talebinde bulunmamıştır. Özellikle Haşmet beye teşekkür ediyorum. İstanbul'da 60 öğrencimiz kaldığı çok güzel bir öğrenci yurdumuz var. Ayrıca bu sene 20 kişilik bir kız yurdu daha bir iş adamımız tarafından yaptırılıyor" diye konuştu Kürüm Holding sahibi Haşmet Kürüm de Van'da doğmuş ve büyümüş insanlar olarak Van'a ellerinden geldiğince ve güçleri yettiğince bir şeyler yapmak arzusunda olduklarını ifade ederek, Vanlı olmayan Denizlili iş adamı Kamil Barlı'nın Erciş'e hastane yapmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Kürüm, bu işte aracılık yapan ve Barlı'yı bu fikre yönlendiren Van Vakfı Başkanı Müjdat Çelik'e ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Van Valisi Özdemir Çakacak ise Erciş'te çok güzel hayırlı hizmetlerin temelini atacaklarını ifade ederek, 150 yatak kapasiteli ve 50 dönüm üzerine inşa edilecek olan hastanenin çok modern olacağını belirtti. Erciş'e yapılan hizmetlerden ilçenin yanı sıra çevresinde bulunan yerleşim birimlerinin de faydalanacağını vurgulayan Vali Çakacak, iş adamı Barlı'ya teşekkür etti. Hastanenin her odasında banyo ve tuvaletin bulunacağını anlatan Vali Çakacak, "Odaların bir kısmı 1 kişilik bir kısmı ise 2 kişilik olmak üzere Ercişliler son derece modern bir hastaneye kavuşturulmuş olacaklar. Ayrıca Van'ın evladı olan ve her zaman kendisiyle iftihar ettiğimiz Haşmet Kürüm de bir yurt binası temelini atacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından heyet, Erciş'e gitmek üzere Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i VIP salonunda beklemeye koyuldu.

Öte yandan Anavatan Van İl Başkanı Osman Tuncil'in kalp ameliyatı olması nedeniyle önceki gün Van'a gelen ve bugün Ankara'ya dönmek için hava alanında bulunan Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu ise VİP salonunda heyet üyeleri ile bir süre sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 13:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?