2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İş bırakma eylemi sona erdi

Van Belediyesi'nin 2 gündür iş bırakma eylemi yapan temizlik işçilerinin bir bölümü ihaleyi alan firmaya başvurarak tekrar çalışmaya başladı.

Van Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mavi Kent Anonim Şirketi bünyesinde yaklaşık 8 aydır çalıştırılan 400 temizlik işçisi, 3 aylık bir dönemi kapsayan ihale ile bütün haklarıyla özel şirkete devretmesi üzerine dün iş bırakma eylemine başlamıştı. Özel şirkette çalışmak istemediklerini ve sendikal haklarının verilmesi için iş bırakma eylemi yapan işçilerden 60'i Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar'ın dün araya girmesiyle sabah saatlerinde itibaren çalışmaya başlamıştı.

İşbaşı yapmayan işçilerle bugün tekrar bir araya gelen Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar, yapılan ihalenin ardından dün itibarıyla tüm işçilerinin Mavi Kent A.Ş. ile ilişiklerinin kesildiği kaydetti. Özel şirket ile yaptıkları sözleşme gereği Mavi Kent A.Ş.'den çalışan bütün işçilerin tekrar çalıştırılacağını ifade eden Yaşar, gidip şirketle iş başvurusunda bulunmayanlar için ise yapabilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. İşçilerin Mavi Kent A.Ş.'den sahip olduğu bütün haklara sahip olacağını kaydeden Yaşar, "Bu günden sonra yaptığımız ihaleyi iptal etme gibi bir durumuz söz konusu değildir. Zaten dün itibarı ile hepinizin çıkışı verilmiştir. İsteyen arkadaşımız daha önce çalıştığı şartlarda özel şirkette iş başvurusu yaparak çalışabilir. Çalışmak istemeyen arkadaşların yerine ise şirket yeni eleman alacaktır. Belediye Başkanımız Burhan Yenigün'ün isteği sizlerin çalışmasıdır. Ancak siz istemediğiniz takdirde kimseyi zorla çalıştıracak durumda değiliz" dedi.

Yaşar, yaptığı konuşmanın ardında ayrılırken, işçilerin bir kısmı özel şirket bünyesinde çalışmayı kabul ettiğini belirtirken, bir bölümünün ise bu şartlarda çalışmayacaklarını ifade ettiler.

İha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 19:19:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?