5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İş garantili proje tuttu

Van Valisi Özdemir Çakacak, Van İş Geliştirme Merkezi'nce (İŞGEM) Köye Dönüş Rehabilitasyon Projesi (KDRP) kapsamında hazırlanan 'İş Garantili Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Projesi' çerçevesinde istihdam edilen işçileri ziyaret etti.


Öğle saatlerinde İŞGEM'e gelen Van Valisi Özdemir Çakacak, İŞGEM Proje Koordinatörü Mahmut Gedik ve işletme sahipleri tarafından karşılandı. Burada proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Çakacak, KDRP'nin yerinde olmuş kişilere yönelik bir proje olduğunu belirtti. KDRP kapsamında köylerine geri dönen vatandaşlara barınma yardımlar ve gelir getirici projeler yapıldığını ifade eden Vali Çakacak, bu tür projelerle insanların desteklendiğini kaydetti.

Köylerine dönmek istemeyenler için ise burada sosyal rehabilitasyon projeleri yürüttüklerini anlatan Vali Çakacak, "Bu projelerle vasıfsız kişileri meslek sahibi yaparak istihdam destek sağlamaya çalışıyoruz. İŞGEM tarafından valiliğimize sunulan 'İş Garantili Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Projesi' teklifi olumlu olarak değerlendirildi. 60 arkadaşımız proje kapsamında İŞGEM'de faaliyet gösteren firmalarda hem nitelikli eleman olma, hem de bir sanat, bir meslek öğrenme yönünde bu projenin birer unsuru oldular.

Bu proje istihdam garantili olduğundan bitiminde de aynı şekilde işlerine kavuşmuş olacaklar. Bu tür projelerin biz, çoğalarak artmasını arzu ediyoruz. Bunların gerek KDRP kapsamında desteklenmesi gerekse de temin edeceğimiz diğer kaynaklardan desteklenmek suretiyle bu tür kursların arttırılmasını arzu ediyoruz. Ben böyle bir proje ürettiklerinden dolayı başta İŞGEM Proje Koordinatörü Mahmut Gedik ve projeye destek olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca projede yer alan 60 arkadaşımızı da tebrik ediyorum. Açıkçası bu tür projelerin artmasını istiyoruz" dedi.


Yapılan konuşmanın ardından İŞGEM'de bulunan işletmeleri tek tek dolaşan Vali Özdemir Çakacak, burada istihdam edilen elemanlarla sohbet etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 19:24:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?