5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İş yerlerine zabıta denetimi

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki çeşitli iş yerlerinde denetimler yaparak esnafa çeşitli uyarılarda bulundu.


Zabıta Müdürü Mustafa Hepkul'un da katıldığı denetimlerde ekipler, kent merkezindeki, kahvehane, lokanta seramik satıcıları, market ve fırın gibi iş yerlerinde denetim yaptı. İlk olarak Zabıta Müdürlüğü'nün bulunduğu iş merkezinin alt katında bulunan seramik satıcılarını denetleyen ekipler, iş yerinin açılış ruhsatının olup olmadığını kontrol etti. Gidilen bir çok iş yerinin açılış ruhsatının olmadığını gören ekipler, en kısa zamanda sorunun çözülmesini, aksi takdirde cezai işlem uygulayacaklarını söylediler.

Gittikleri kahvehanelerin yasal işlemlerini ve bardaklarını kontrol eden ekipler, kahvecilerin tırnaklarına da baktılar. Fırınlarda ekmek gramajını ölçen ekipler, konu hakkında hassas olunmasını istedi. Lokantalarda da hijyen kontrolü yapan ekipler, işçilerin tırnaklarına bakarak, mutfakları gezdiler. Son olarak kasapları denetleyen ekipler, kaçak et kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Vatandaşın sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden ekipler, çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söylediler.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 15:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?