6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

İşçiler Ankara yollarında

Türk-İş Van İl Temsilcisi Sıddık Şimşek, hükümetin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü teşkilat ve görevleri hakkında değişiklik yaparak, kamusal alanın tasfiyesini açıkça gösterdiğini söyledi.

20 Kasım’da Emek Platformu’nun Ankara’da yapacağı "Köy Hizmetleri Teşkilat Yasası ve SSK’lıların devri" konusunda hükümeti protesto mitingine katılacak Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendika üyesi yaklaşık 200 kişilik işçi grubu, sabahın erken saatlerinde İpekyolu üzerinde bulunan Köy Hizmetleri 9. Bölge Müdürlüğü önünde toplandılar. Türk-İş Van İl Temsilcisi Sıddık Şimşek tarafından burada bir basın bildirisi okundu. Şimşek, hükümetin TBMM’ye, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşkilat ve görevleri hakkında değişiklik yapılması ve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Teşkilatı’nın kaldırılması hakkında kanun tasarısı sunduğunu, bu tasarıyla kamusal alanın tasfiyesini açıkça hedeflediğini belirtti.

IMF politikalarını kendisi için talimat sayan hükümetin aynı uygulamayı SSK’lıların devriyle pekiştirmeye çalıştığını ifade eden Sıddık Şimşek, "Hükümet gerek işçi ve gerekse de uluslararası politikalar paralelinde kazanılmış anayasal hakların gaspı noktasında aynı rotada ilerlemektedir. Bunun en bariz örneği Eğitim-Sen’e açılmış olan kapatılma davası ve benzeri hukuki uygulamalardır" dedi.

AKP hükümeti IMF ile anlaşarak işçi ve memura 2005 yılı için tek taraflı olarak yüzde 8 ile 12 arasında zam öngördüğünü hatırlatan Şimşek, "Sendikaları hiçe sayarak alınan ve uygulamaya konulan bu kararlar, geçmişte olduğu gibi bugünkü hükümetin de sonu olacaktır. Hükümet halktan yana değil de IMF ve Dünya Bankası’nın çıkarlarını gözeterek bütçe yapmaktadır. Buradan hükümeti uyarıyoruz" şeklinde açıkladı.

Yapılan basın açıklamasının ardından Köy Hizmetleri 9. Bölge Müdürlüğü bahçesinde toplanan işçiler, 4 otobüsle Ankara’ya doğru yola çıktılar.

van
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 15:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?