3
Mayıs
2024
Cuma
VAN

İşçilerden teşekkür yemeği

Türkiye Ticaret Kooperatif Eğitim Büro Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-KOP İŞ-SEN) Van Temsilciliği, İl Özel İdaresi'nde geçici statüsünde çalışan 152 işçinin kadroya geçmesi sebebiyle protokol üyelerine bir teşekkür yemeği verdi.

İpekyolu üzerinde bulunan İl Özel İdaresi'ne ait sosyal tesislerde verilen yemeğe, Van Valisi Özdemir Çakacak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç, İl Genel Meclis Başkanı Mekki Arvas, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Vesim Yaviç, il genel meclis üyeleri ile işçiler katıldı.

Yemek öncesi bir konuşma yapan Vali Özdemir Çakacak, İl Özel İdaresi'nde uzun süredir çalışan geçici işçilerin kadroya geçmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çakacak, "Daha önce geçici olarak çalışan 152 kişi hükümetimiz tarafından çıkarılan bir kanunla personel olmaya hak kazandılar. İşçilerimizin de beklentileri karşılanmış oldu. Hükümetimizin de özel idare personelinden beklentisi ise kırsal kesime götürülecek hizmetlerdir" dedi.

Yemeğe katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç de yaptığı konuşmada "Bu mutlu ve sevinçli günde bir arada bulunmaktayız. İşimizin kolay olmadığını biliyoruz. Gerek iş sahasında gerek masa başı çalışan arkadaşlarımız yoğun bir çalışma hayatı sizi bekliyor. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunacağınıza gönülden inanıyorum. Bu vesileyle arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, kadrolarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İşçileri temsil eden yemeğe katılan TEZ-KOOP İŞ-SEN Eğitim Sekreteri Kemal Öznur da, 20 yılı aşkındır hasretini çektikleri kadrolarına hükümetin çıkardığı yasayla kavuştuklarını anlattı. Öznur "Bizler İl Özel İdaresi geçici işçi pozisyonunda çalışırken kadrolu veya geçici olmak hususunu göz önüne almadan şevkle ve gayretle bizlere tevdi edilen görevleri yerine getirdik. Bu günde ayni şevk ve gayretle hizmetlerin en iyi şekilde yerine getirilmesi için üstün gayret gösteriyoruz. Kadrolarımıza kavuşmamıza vesile olan hükümetimize bir şükrün ifadesi olarak bu ziyafeti tertipledik. Davetimizi onurlandıran büyüklerimize işçilerimiz adına teşekkür ediyorum" şeklinden konuştu.
Sıcak bir ortamda yenilen akşam yemeğinin ardından program sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2008 Salı 16:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?