2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İsrail saldırılarına tepki

Büro Memurları Sendikası (Büro-Memur-Sen) Van Şube Başkanı Mahmut Gülaçar, İsrail'in Filistin halkına yönelik saldırılarından endişe duyduklarını belirterek Türkiye'nin İsrail ve destekçileriyle ilişkilerini askıya alması gerektiğini söyledi.

İsrail'in Filistin'e karşı son yılların en büyük hava ve kara hareketini başlatarak çoğunluğu çocuk ve kadınların oluşturduğu onlarca masum insanı katletmesine tepkiler artıyor. Büro-Memur-Sen Van Şube Başkanı Mahmut Gülaçar tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılar kınandı.

Gülaçar, İsrail'in Filistin'e karşı acımasız ve insanlık dışı saldırılarının bir "soykırım" olduğunu belirterek, "İsrail son yılların en acımasız saldırılarını Gazze şeridine yaparak attığı füzelerle çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştur. İsrail'in Filistin'e uyguladığı ambargolar yüzünden yüzlerce insan tedavi olamamaktadır. Tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden bu soykırımı şiddetle kınıyoruz. İsrail'in yaptığı saldırılar barbarlık, ırkçılık ve soykırıma dönüşmüş durumdadır. Bu insanlık dışı eylemlere derhal son verilmesi için çağrıda bulunuyoruz. Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerini, ABD insan hakları savunucularını ve bütün dünyayı bu vahşeti durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz" dedi.

Mahmut Gülaçar, açıklamasında, Türkiye'nin din, kültür ve tarihsel bağları olan Filistin'e sahip çıkması gerektiğini belirterek bütün vatandaşlara da uygulanan soykırım karşısında İsrail ve ABD ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Gülaçar, "Türk insanının aldığı her İsrail ürünü, Gazze'de şehit olan bir bebeğe sıkılan kurşundur. Vicdanı olan herkesi bu katliama karşı duyarlı olmaya, tepkilerini Dışişleri Bakanlığı'na, İsrail ve ABD'nin büyükelçiliklerine mail ve mektupla bildirmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 15:33:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?