5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İsrail'e kalabalık kınama

Van'da, kılınan ikindi namazının ardından camiden çıkan bir grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınadı.

Van Hak ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) öncülüğünde yapılan protesto gösterisi Hz. Ömer Camii bahçesinde gerçekleştirildi. Camide çıkan kalabalık, Gazze'de hayatını kaybedenler için caminin bahçesinde saf tutarak gıyabi cenaze namazı kıldı ve dualar okudu. İsrail bayraklarını yakan kalabalık, İsrail aleyhinde sloganlar attı. İsrail'in 2004 yılında Gazze'ye yaptığı hava saldırısında hayatını kaybeden Hamas'ın lideri Şeyh Ahmet Yasin'in posterini de taşıyan kalabalık, üzeri kan rengine boyanmış örtü ile
kapladığı bir çocuğu eylem boyunca omuzlarında taşıdı. Sık sık 'Hamas'a selam direnişe devam', 'Kahrolsun İsrail' sloganları atan kalabalık, ateşe verdikleri İsrail ve ABD başkanlarının kuklaları ile İsrail bayraklarını daha sonra yere atarak ayakları ile ezdiler.
Daha sonra İskele Caddesi üzerinden Beşyol Kavşağı'na doğru yürüyüşe geçen kalabalık, polis ekipleri tarafından önleri kesilerek durduruldu. İskele Caddesi'ni trafiğe kapatan kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra sesiz bir şekilde dağıldı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?