5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İsrail'e protesto

Van'da cuma namazından çıkan binlerce kişi tekbirler ve sloganlarla İsrail'i protesto etti. Polisin yürüyüş yapmasına izin vermediği kalabalık grup, İsrail bayrağını ateşe verdi.
Hz. Ömer Camii'nde kılınan cuma namazının ardından camiden çıkan binlerce kişi tekbirlerle İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları kınadı. İsrail'in 2004 yılında Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybeden Hamas'ın lideri Şeyh Ahmet Yasin'in posterleri ile Filistin bayraklarını da taşıyan grup, "Muhammed'in ordusu kafirlerin korkusu", "Hamas'a selam, direnişe devam", "Kahrolsun İsrail" şeklinde sloganlar ve tekbirlerle İskele Caddesi'nden Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Beşyol
Kavşağı'na gelen kalabalığa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri tarafından izin verilmedi. Uzun süre polise direnerek yürümek isteyen grup, oluşturulan polis barikatını geçemeyeceğini anlayınca İsrail bayrağını ayaklarının altında ezdikten sonra ateşe verdi. Bir süre slogan atan kalabalık grup, daha sonra İskele Caddesi'ne doğru tekrar yürüyüşe geçti. Yaklaşık 200 metre yürüyen kalabalık, önü tekrar polis ekiplerince kesilince sessiz bir şekilde dağıldı.
Az sayıda kadının da katıldığı protesto eylemi boyunca babasının omuzlarında inmeyen 6 yaşlarındaki bir çocuğun ellerine aldığı 2 adet uzun namlulu oyuncak silah ise dikkatlerden kaçmadı. Üzerinde, "Gönüllü adam Filistin'e kalkan olarak bekleriz" yazılı beyaz gömlek giyen bir kişi ise eylem süresince hiç omuzlardan indirilmedi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal Çağlayan IP: 78.167.174.xxx Tarih : 4.01.2009 11:27:44

Gerçekten israil naletli birşey israil neden hep saldırı yapıyor filistin gazze israile hiç birşey yapmamış israil neden o filistindeki çoçuklara kıymıyorlar allah filistine yardım etsin ve allah isrili çehenneme atsın inşallah.