7
Mayıs
2024
Salı
VAN

İsrail'e tepkiler sürüyor

İSRAİL'E TEPKİLER SÜRÜYOR

Mazlumder Van Şube Başkan Yardımcısı Avukat M. Nasih Aydın, İsrail devletinin bu saldırganlığının dünyayı felakete sürüklediğini söyledi.

İsrail'in, yardım gemilerine düzenlemiş olduğu saldırıyı kınamak için İnsan Hakları Derneği Van Şubesi ve Mazlumder Van Şubesi tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı okuyan Mazlumder Van Şube Başkan Yardımcısı Av. M. Nasih Aydın, 31 Mayıs 2010 günü sabah saatlerinde İsrail ordusunun Gazze açıklarında uluslararası sularda Gazze'ye yardım götüren insani yardım gemilerine ve bu gemilerde bulanan silahsız sivil gönüllülere saldırıda bulunduğu, en az 10'un üzerinde ölü ve onlarca yaralı olduğunu söyledi. Ölenlerin ailelerinin ve yakınlarının acılarını paylaştıklarını ifade eden Av. M. Nasih Aydın, yakınlarına ve tüm vicdanlara ise baş sağlığı dileyerek, yaralıların ise bir an önce iyileşmesini temenni etti. Aydın, "İsrail'in bu kalleş saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz. Yapılan bu eylem insanlığa karşı işlenmiş ağır bir suçtur. İsrailli yetkililer insanlığa karşı işledikleri suçlardan dolayı mutlaka yargı önüne çıkarılmalı ve yaptıkları karşılıksız kalmamalıdır.

Hükümete ve başbakana da seslenen Av. M. Nasih Aydın, "Asıl şimdi 'One Minute' deme zamanıdır. Başbakanın açıklaması yerinde olmakla birlikte somut sonuçlara yönelmedikçe ikna edici olmayacaktır. Diplomatik, askeri ve diğer alanlarda bu korsan şebeke gerekli karşılığı görmelidir.

Türkiye kamuoyuna buradan seslenmek istiyoruz. Hiçbir şekilde İsrail yurttaşlarına, İsrail yurttaşı olmayıp bir başka ülkenin yurttaşı olan Yahudi dinine mensup olan kişilere kesinlikle tepki gösterilmemelidir. İsrail devletinin provokasyonlarına gelinmemelidir. Olaylarla hiçbir ilgisi olmayan kişilerin etnik veya dini sebepler nedeniyle saldırıya uğraması kesin bir ayrımcılık olacaktır. Bu insanların ayrımcılığa karşı korunması hakkı başta olmak üzere, hak ve özgürlükleri güvence altına alınmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 18:12:03
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 19:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?