7
Mayıs
2024
Salı
VAN

İsrail'i binlerce kişi lanetledi

VAN'DAN İSRAİL'E TEPKİ

Van'da, Gazze'ye yardım götüren gemilerin İsrail komandoları tarafından saldırıya uğraması üzerine ellerine Filistin bayrağı alan binlerce kişi sokaklara çıkarak İsrail'i lanetledi.

İsrail komandolarının, 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası çerçevesinde yola çıkan gemiler Kıbrıs'ın güneyinden Gazze'ye doğru seyir halindeyken gerçekleştirdiği saldırı, Van'da halkı sokaklara döktü. Van Hak ve Özgürlükler Platformu tarafından Sanat Sokağı'nda düzenlenen basın açıklaması öncesi, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişi İsrail'e lanet yağdırdı. Hamas'ın şehit liderleri ile Filistin'in dev bayrağını açan kalabalık, düzenlenen saldırıda hayatını

kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Daha önce düzenlenen çeşitli saldırılarda hayatlarını kaybeden Filistinli çocuklara ait fotoğraflarla pankartlar da açan kalabalık, sık sık tekbir getirip İsrail ile ABD aleyhinde slogan atarak Hamas'ı intikam almaya çağırdı.

Daha sonra toplanan kalabalığa seslenen Memur-Sen Van İl Temsilcisi Davut Okçu, terörist İsrail'in bu saldırıyı gerçekleştirmekle Birleşmiş Milletler'i ve dünya kamuoyunu ciddiye almadığını bir kez daha gösterdiğini belirtti. İsrail'in vahşi saldırısının ABD destekli olduğunu ve ABD'nin İsrail'in suç ortağı olduğunu ifade eden Okçu, "Bu saldırılar, İran ile yakın komşuluk ilişkileri kurmaya çalışan Türkiye'yi cezalandırmayı ve sıcak savaşa çekmeyi amaçlamaktadır" dedi.

Somali açıklarında korsanların ticari gemilere saldırılarına karşı donanma gücünü görevlendiren Türkiye ve dünya devletlerinin İsrail korsanlığı karşısında da demeç, beyanat, kınama mesajları ile yetinmemesi gerektiğini vurgulayan Okçu, "İslam ümmeti ve insanlık alemi artık acizliği bir kenara bırakıp İsrail'e hak ettiği karşılığı vermelidir" şeklinde konuştu.

Bir süre sokakta İsrail ve ABD aleyhine slogan atan kalabalık dağılırken, ikindi namazının ardından İstasyon Mahallesi'nde bulunan Birleşmiş Milletler Mültecimler Yüksek Komiserliği'nin önüne siyah çelenk bırakılacağı kaydedildi.

VAN'DAN İSRAİL'E TEPKİ
VAN'DAN İSRAİL'E TEPKİ
VAN'DAN İSRAİL'E TEPKİ
VAN'DAN İSRAİL'E TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2010 Pazartesi 15:21:01
Güncelleme :31 Mayıs 2010 Pazartesi 15:29:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?