7
Mayıs
2024
Salı
VAN

İşsiz babaya dördüz şoku!

İŞSİZ BABANIN DÖRDÜZ BEBEK ŞAŞKINLIĞI

VAN (İHA) - Van'da dördüz bebek sürprizi yaşayan işsiz baba hem mutlu oldu hem de masraflar nedeniyle kara kara düşünmeye başladı.

Özel Medisina Hastanesi, iki hafta önce tarihi günlerinden birini yaşadı. 26 yaşındaki Aygül Özkan, 500 bin doğumda bir görülebilen bir olayı gerçekleştirerek dördüz bebek dünyaya getirdi. Bitlis'in Tatvan ilçesinde ikamet eden 1 yıllık evli Aydın ve Aygül Özkan çifti, bir yandan dünyaya gelen dördüzlerinin sevincini yaşarken, bir taraftan da onlara nasıl bakacaklarını düşünmeye başladı.

850 ile 950 gram arasında dünyaya gelen dördüzlerin bakımı yeni doğan ünitesinde doktor kontrolünde yapılırken, Özel Medisina Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Operatör Dr. İbrahim Sekü, 112 Acil Servisi'nden arayıp dördüz bebek sahibi hamile bir kadını getirdiklerini söylediklerinde önce şaka yaptıklarını düşündüğünü belirterek, "Çünkü uzun süredir dördüz görmemiştim. Başımıza da böyle bir olay gelmemişti. Biraz heyecan oldu bizde. En büyük endişemiz çocukların sağlığı ile ilgiliydi. Durumlarını merak

ediyorduk, kaç haftalık olmuşlar? Durum neydi? Doğum sancılarını durdurabilecek miydik? Yoksa doğum gerçekleşecek miydi? Daha sonra 112 Acil Servis'ten sevk gerçekleşti ve hasta bize geldikten sonra doğumun başlamış olduğunu fark ettik. Hemen yeni doğan ünitesindeki arkadaşlarımızla iletişime geçtik ve gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Uygun şartlar hazırlandıktan sonra da bebeklerin doğumlarını gerçekleştirdik. Doğdukları andan itibaren bebekler oldukça iyi görünüyordu. Tabii ki sıkıntıları vardı,

haftalarından dolayı küçüklerdi. İnşallah bundan sonra da sağlık bir şekilde taburcu edip ailelerine teslim edeceğiz" dedi.

Özel Medisina Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Altınkaynak ise, yeşil kartlı Aydın ve Aygül çiftinin dördüzlerinin hastanelerinde dünyaya gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Kadın doğum ve çocuk uzmanlarının kontrolünde bebeklerin bakımı yapılıyor. Bebeklerin sağlık durumları şu an iyi. Ben yeşil kartlı vatandaşlarımızın özel hastanelerin yoğun bakımlarından faydalanabilmesiyle ilgili mevzuatı düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a teşekkür ediyorum" dedi.

Aydın Özkan ise, dördüz basası olmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. 14 Ekim gecesi eşinin doğum sancılarının başlaması ile birlikte Tatvan Devlet Hastanesi'ne gittiklerini ifade eden Özkan, "Buradan bizi Van'da sevk ettiler. Buradaki hastane yetkilileri Van 112 Acil Servis ekipleri ile irtibata geçerek bizi uygun olan özel hastaneye getirdiler. Gece yarısı bebeklerim burada dünyaya geldi. Şu an yeni doğan ünitesinde kalıyorlar, gayet sağlıklılar. Başta Başhekim Yardımcısı Dr. İbrahim Altınkaynak

ve kadın doğum uzmanı Operatör Dr. İbrahim Sekü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Herhangi bir işinin olmadığını ve yeşil kart sahibi olduğunu ifade eden Özkan, "Çocuk babası, hele hele dördüz babası olmak güzel bir duygu. Ama herhangi bir işim yok. Çocuklara bakmakta sanırım biraz zorlanacağım. Bunun için devlet büyüklerimden maddi ve manevi yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

İŞSİZ BABANIN DÖRDÜZ BEBEK ŞAŞKINLIĞI
İŞSİZ BABANIN DÖRDÜZ BEBEK ŞAŞKINLIĞI
İŞSİZ BABANIN DÖRDÜZ BEBEK ŞAŞKINLIĞI
İŞSİZ BABANIN DÖRDÜZ BEBEK ŞAŞKINLIĞI
İŞSİZ BABANIN DÖRDÜZ BEBEK ŞAŞKINLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 11:12:03
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 11:34:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?