2
Mayıs
2024
Perşembe
VAN

İşsizlerin Norveç umudu

Norveç'in Türkiye'den 100 bin işçi alacağı yönündeki söylentileri duyan ve bu yöndeki bilgilerin yalanlanmasına rağmen başvuruda bulunmaktan vazgeçmeyen Vanlı işsizler, İş-Kur İl Müdürlüğü önünde saatlerce kuyruklarda bekliyor.

Norveç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bjarne Hakon Hanssen, geçtiğimiz günkü ziyaretinde sırasında 100 bin nitelikli işçi talebinde bulunması ülke genelinde işsizlerin İş-Kur Müdürlükleri'ne akın etmesine sebep olurken, Vanlı işsizlerinde umudu oldu. Bu iddiaların daha sonra yalanlanmasına rağmen inadından vazgeçmeyen vatandaş, İş-Kur İl Müdürlüğü önünde saatlerce kuyruklarda bekliyor.

Yetkililerin bu konuda resmi bir açıklama bulunmadığını iletmelerine rağmen beklemeyi sürdüren vatandaş her şeye rağmen umudunu kaybetmezken, 2 gün içerisinde Van'da 500 kişinin kayıt başvurusunda bulunduğu açıklandı. Van'da binlerce işsiz söylentilerin yalan olmasına aldırmadan iş başvurusunu yaptırırken, yetkililer ise normal işsizlik kaydını gerçekleştiriyor.

Türkiye'de yaşanan işsizlikten dolayı çalışmadıklarını dile getiren vatandaşlar, böyle bir alımın kendileri için büyük bir fırsat olduğunu ifade ettiler. Vanlı işsizler, her an her şeyin gerçekleşebileceğini dile getirirken, geleceklerini bu şekilde garantiye almak istediklerini kaydettiler. Umudu olmadığını, yine de ismini yazdıracağını dile getiren Ümit Yerlikaya isimli vatandaş, başka çaresinin bulunmadığını söyledi.

Norveç'in işçi alımları konusundaki söylentilerin yalan olduğunu belirten ve vatandaşlara açıklamalarda bulunan Van İş-Kur İl Müdürü Abdulkerim Arvas da kurumlarına yapılan başvuruların 2 gün içerisinde arttığını belirtti. Alımlar konusunda resmi bir gelişmenin n bulunmadığını ve Norveç'in işçi alacağı yönündeki söylemlerin yalanlandığını, vatandaşlara ileten Arvas, böyle bir durumda gerekli yardım elini kendilerine uzatacağını kaydetti. Vatandaşın açıklamalara rağmen yine de tatmin olmadığını anlatan Arvas, müracaatçıların normal iş başvurusunu gerçekleştirdiklerini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 10:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?