5
Mayıs
2024
Pazar
VAN

İşte gerçek sevgi

İŞTE GERÇEK SEVGİ

Afganistan'dan bir ay boyunca sırtından taşıyarak dağlık alanlardan Türkiye'ye getirdiği baldızına bakan eniştenin davranışı büyük takdir topluyor.

Afganistan'da yaşadıkları sıkıntılardan dolayı yanına baldızı Ziba Haydari'yi de alan Mohammad Khalid Amiri, eşi Wahida Haydari ve 2 çocuğuyla birlikte ülkeden ayrıldı. Dağlık alanlardan kaçak olarak İran'a, oradan da Türkiye'ye gelen Mohammad Khalid Amiri, yaklaşık bir ay boyunca baldızını sırtında taşıdığını söyledi. Zorlu bir yolculuktan sonra Van'a geldiklerini ifade eden Mohammad Khalid Amiri, zor sıkıntılarda yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi. Baldızının 3 yaşındayken yapılan bir iğne sonucu felç olduğunu kaydeden Amiri, "2008 yılında yaşadığımız sıkıntılardan dolayı Afganistan'ı terk etmek üzere Van'a geldik. Eşim ile birlikte baldızımı da yanımda getirdim. Tek yakınları bizlerdik ve onu orada bırakmak istemedik. Kaç yıldır evliyim ve baldızım bizde kalıyor. Zor şartlar altında çalışarak hem ona hem de aileme bakıyorum" dedi.

Türkçe bilmediği için Farsça konuşan 38 yaşındaki Ziba Haydari ise, insanların anne ve babasına dahi bakamadığı bir dönemde eniştesinin yaptıkları karşısında minnettar olduğunu söyledi.

İŞTE GERÇEK SEVGİ
İŞTE GERÇEK SEVGİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 15:42:05
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 15:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?