6
Mayıs
2024
Pazertesi
VAN

İstimlak çalışması bitti

MORGEDİK BARAJI'NDA ARAZİ İSTİMLAK ÇALIŞMALARI SONA ERDİ

Van Valisi Münir Karaloğlu, Morgedik Barajı suları altında kalacak olan vatandaşa ait tapulu arazilerin istimlak çalışmaları tamamlanarak projenin onaylanması için de Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini söyledi.

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Devetaş, Güllüçimen ve Pay köyleri ile Çotuklu mezrasının bir kısmı Morgedik Barajı suları altından kalıyor. 1996 yılında yapımına 'İz' ödenekle başlayan ve 2007'den itibaren ödeneği artırılan baraj inşaatının yüzde 55'lik bölümü tamamlandı. Ancak arazileri sular altında kalan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği kamulaştırma çalışmaları ise son aşamaya geldi. Bölgede kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan ekipler projeyi önce DSİ 17. Bölge Müdürlüğü'nün kontrolünden geçirdi,

ardından da onay için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne gönderdi. Bölgede yapılan kamulaştırma çalışmalarında 3 köy ve 1 mezrada bulunan 230 adet parselin sular altında kalacağının tespiti yapıldı. Arazisi baraj suları altında kalan vatandaşların bölgede yapılan kamulaştırma sonrası istimlak bedellerinin ne zaman ödeneceği konusu Morgedik Baraj İnşaatını inceleyen Vali Münir Karaloğlu'na da iletildi.

Karaloğlu da, bölgede kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığını, onay için de Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne gönderildiğini anımsatarak, "Bu artık son aşamaya gelmiş demektir. Önemli olan bu kamulaştırma projelerinin hazırlanması projesiydi. O da hazırlandı. Bundan sonra artık iş ödeme nispetinde vatandaşlara ödemeleri yapılacak. Bugüne kadar devlet yaptığı hiçbir barajın kamulaştırma bedelini ödemediği hiçbir yer yoktur. Yaptığı yollarda da kamulaştırma bedelini ödemediği yer yoktur. Belki bu işlerde biraz gecikme olabilir. Ondan da vatandaşımız endişe etmesin. Kamulaştırma paralarınız projenin onaylanmasının ardından kısa sürede ödenecek" dedi.

Ahmet Göçmen isimli vatandaş, köyde oturanların tarım yapacakları arazilerinin sular altında kaldığını, yeniden tarım yapmak için de kendilerine Van, Muradiye ve Erciş'te yer vermeleri talebini iletti. Vali Münir Karaloğlu da "Onların hepsi çözülür. Onlara bakarız" diye cevap verdi.

MORGEDİK BARAJI'NDA ARAZİ İSTİMLAK ÇALIŞMALARI SONA ERDİ
MORGEDİK BARAJI'NDA ARAZİ İSTİMLAK ÇALIŞMALARI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 12:31:02
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 14:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?